USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

В Україні ліквідували ще вісім схем для ухилянтів: Організаторам та їхнім клієнтам загрожує в'язниця

Найбільше нелегальних схем виявили у Вінницькій області
СБУ ліквідувала схеми для ухилянтів 2 травня_3
Джерело: Telegram СБУ

Українські правоохоронці ліквідували ще вісім схем для ухильників від мобілізації, яким пропонували виїхати за кордон. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Як розповідають у правоохоронних органах, за гроші фігуранти допомагали ухильникам втекти за кордон, використовуючи підроблені документи або в обхід пропускних пунктів.

Вартість таких "послуг" становила від 3 до 10 тис. доларів. Сума залежала від терміновості виїзду та різновиду схеми.

Загалом Служба безпеки України та Нацполіція викрили нелегальний "бізнес" у Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Рівненській та Львівській областях.

Лише на Вінниччині правоохоронці ліквідували три нелегальні схеми.

Тепер організаторам загрожує до дев'яти років, а їхнім клієнтам – до п'яти років в'язниці.

Боротьба з ухилянтами

Як повідомлялося раніше, від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого 2022-го правоохоронці відкрили понад 10,7 тисячі кримінальних справ через ухилення від призову на військову службу.

Лише за три місяці 2024 року за ухилення від призову вже відкрили понад 1500 справ.

Нагадаємо, що вже зовсім скоро, а саме – 18 травня набуде чинності новий закон про мобілізацію. У пункті закону встановлено обмеження керування авто тим, хто ухиляється від військової служби.

Тобто якщо громадянин України самостійно не прийшов до військкомату уточнити свої дані, то представники ТЦК мають право прийти додому і вручити особі вимогу з’явитись до Центру. У випадку, якщо людина не проживає чи не перебуває за місцем реєстрації і не повідомила до ТЦК іншої адреси, її можуть обмежити у праві керувати транспортним засобом.

Читайте також:
Зеленський про захист Харківщини: РФ не дійшла до основних ліній оборони Зеленський про захист Харківщини: РФ не дійшла до основних ліній оборони
У США досі проти, щоб Україна била по РФ американською зброєю У США досі проти, щоб Україна била по РФ американською зброєю
Чиновники з Кабміну, оборонпрому і мерії Києва мають елітне майно в Дубаї, – розслідування Чиновники з Кабміну, оборонпрому і мерії Києва мають елітне майно в Дубаї, – розслідування
НАТО обговорює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговорює відправку військ в Україну для навчання