USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Не раніше ніж через годину: В Раді хочуть заборонити нардепам передчасно публікувати результати засідань

Все "з міркувань безпеки"
Верховна Рада
Джерело: відкриті джерела

Верховна Рада хоче заборонити народним депутатам поширювати інформацію про пленарні засідання раніше ніж через годину після їхнього закриття. Про це сказано в законопроєкті №9005, опублікованому на сайті парламенту. Його співавторами стали більше сотні депутатів, у тому числі спікер Руслан Стефанчук.

Проєкт закону про внесення змін до деяких законів України щодо заборони поширення інформації про пленарне засідання Верховної Ради України під час дії воєнного стану зареєстрований 9 лютого.

Пропонується затвердити, що під час дії воєнного стану в Україні народному депутату забороняється поширювати в будь-який спосіб інформацію про час, місце, перебіг і результати проведення (продовження) пленарного засідання раніше ніж через одну годину після закриття цього пленарного засідання або оголошення перерви у триваючому пленарному засіданні.

Яке покарання? 

Якщо депутат порушить цю норму, Рада без обговорення може ухвалити рішення про позбавлення його права брати участь у пленарних засіданнях або триваючому пленарному засіданні на строк до п’яти днів таких (такого) засідань.

За ці дні такому народному депутату не виплачується заробітна плата та не здійснюються виплати, пов’язані з виконанням депутатських повноважень відповідно до закону.

За пропозицією головуючого на пленарному засіданні або за пропозицією народного депутата, підтриманою не менш ніж однією третиною голосів нардепів від конституційного складу Верховної Ради, народний депутат, який порушив такі вимоги, зобов’язаний покинути пленарне засідання.

Верховна Рада зараз

З початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації 24 лютого 2022 року засідання Верховної Ради проходять в закритому режимі. Їх не транслюють, проте окремі народні депутати оперативно повідомляють про рішення парламенту за допомогою соціальних мереж. 

Читайте також:
Нардепа від Нардепа від "Слуги народу" Андрія Клочка підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн гривень
Журналістів повертають до парламенту, однак працювати в Раді зможуть не всі Журналістів повертають до парламенту, однак працювати в Раді зможуть не всі
"Не до душі", "не хоче бути в залі з ексчленами ОПЗЖ": Розслідувачі запитали депутатів Івахіва та Палицю, чому вони не відвідують ВР
В Україні створять реєстр осіб, які постраждали від агресії РФ: Рада підтримала законопроєкт В Україні створять реєстр осіб, які постраждали від агресії РФ: Рада підтримала законопроєкт