USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Мобілізовані з яких регіонів РФ найбільше гинуть на війні: Дані Інформаційного спротиву

Ціна людського життя в Росії нівельована, а отримання компенсації за вбитого родича – це історія успіху
окупанти
Поранений окупант
Джерело: відкриті джерела

Група "Інформаційний спротив" оновила дані щодо окупантів, яких у самій Росії публічно поховали або визнали вбитими (станом на 31 липня).

Лідерами стали:

  • Краснодарський край – 1818;
  • Свердловська область – 1098;
  • Самарська область – 913;
  • Башкортостан – 868;
  • Бурятія – 856.

Лідери за кількістю убитих на 10 тис. людей працездатного віку:

  • Тива – 39;
  • Бурятія – 30;
  • Чукотка – 25;
  • Забайкалля – 23;
  • Магаданська область – 22.

"Якщо заглибитись у статистику, виглядає так, ніби росвлада звільняє Далекий Схід від населення", – зазначають в Інформаційному спротиві.

Уточнюється, що ціна людського життя у РФ нівельована, мораль знищена, отримання компенсації за вбитого родича – це історія успіху.

"Видно, що є складнощі на північному заході. Навіть на цій карті видно, наскільки великі втрати російського десанту в Пскові, Костромі, як наші покришили морську піхоту із Сахаліну. Підірвано стійкість опорної бази РФ на Кавказі в Північній Осетії. Інцидент, коли головний російський десантник Михайло Теплинський навмисно проговорився про втрати, демонструє, що у військовому середовищі ця тема є досить чутливою", – йдеться в повідомленні.

Загалом моральний клімат у росармії системно погіршується, співчуття заколоту Пригожина показало, що проблема зростає. Її тимчасово купірували, але причини нікуди не поділися.

Джерело: Інформаційний спротив

Джерело: Інформаційний спротив

Нагадаємо, Кремль використовує росіян як гарматне м’ясо. Загиблі переважно походять з малих містечок та сіл, а тому їхнє рішення йти на війну може бути відомим не лише найближчим друзям чи родичам, але й сусідам.

Люди з бідних регіонів частіше зголошуються добровольцями саме через бідність: для них служба в армії часто є єдиним способом заробити. І потрібно розуміти, що ці регіоні бідні саме через колоніальний статус в складі РФ: центр забирає в них ресурсів більше, ніж віддає. Наприклад, та ж Бурятія має значні поклади кольорових металів, але вони приносять вигоду центру, а не місцевому населенню.

Жителів Москви та Санкт-Петербурга менше мобілізують. Оскільки, якщо туди масово підуть похоронки, то влада Путіна може розвалитися.

Читайте також:
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрих-коди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрих-коди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську
Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW