USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 5 3 0 0 (+1040)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Китай, найімовірніше, готується до початку війни, – МЗС Тайваню

Нещодавно Пекін зімітував "загальні високоточні удари" по Тайваню під час військових навчань
Сі Цзіньпін
Джерело: відкриті джерела

Міністр закордонних справ Тайваню Джозеф У заявив, що Китай, імовірно, готується до початку війни. Про це повідомляє CNN.

"Подивіться на військові навчання, а також на їхню риторику, схоже, що вони намагаються підготуватися до початку війни проти Тайваню. Тайванський уряд розглядає китайську військову загрозу як щось, що не може бути прийнято, і ми це засуджуємо", – сказав він.

Джозеф У додав, що Китай "двічі подумає", перш ніж застосовувати силу проти Тайваню: "І неважливо, чи буде це 2025 рік, чи 2027 рік, чи навіть пізніше, Тайваню просто необхідно підготуватися".

Заяву міністра було зроблено наступного дня після того, як Китай зімітував "загальні високоточні удари" по Тайваню під час військових навчань навколо острова.

Це був перший випадок, коли китайські військово-морські сили змоделювали удари бойових літаків по Тайваню.

Сі Цзіньпін також натякає на війну

Голова КНР Сі Цзіньпін наказав армії Китаю активізувати підготовку до реальних бойових дій.

"Необхідно посилити підготовку до реальних бойових дій, дотримуватися підготовки, спрямованої на бойові дії", – зазначив він.

Китайський лідер також сказав про важливість оновлення тактики і методів навчання у сфері військової справи, а також поглиблення досліджень.

Раніше

Сі Цзіньпін заявив, що готується до війни. На щорічному засіданні парламенту та його вищого політичного консультативного органу в березні Сі Цзіньпін розкрив тему готовності до війни в чотирьох окремих промовах, в одному випадку сказавши своїм генералам "сміливо воювати".
Читайте також:
Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя
США ввели санкції проти компаній, які підтримують російський ВПК: У списку є китайські підприємства США ввели санкції проти компаній, які підтримують російський ВПК: У списку є китайські підприємства
Заборона видачі паспортів громадянина України не вирішує питання ліквідації корупційних схем для ухилянтів Заборона видачі паспортів громадянина України не вирішує питання ліквідації корупційних схем для ухилянтів
Росія будує новий військовий аеродром під Бєлгородом. Він буде за 75 кілометрів від кордону України Росія будує новий військовий аеродром під Бєлгородом. Він буде за 75 кілометрів від кордону України