USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55
Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Курська операція успішна і це зменшило загрозу нового наступу ворога, – Сирський

Однією з ключових цілей операції на Курщині головнокомандувач ЗСУ назвав також зміцнення морального духу українських військ
Курська область
Операція ЗСУ в Курській області
Джерело: DeepState

Курська операція успішна і це зменшило загрозу наступу ворога, адже РФ планувала нову атаку на Україну з Курщини, якби не наступальна операція українських воїнів, заявив в інтерв'ю CNN головнокомандувач ЗСУ, генерал Олександр Сирський.

"Ми заважали діяти окупантам. І перенесли бойові дії на територію ворога, щоб ворог відчував те, що ми відчуваємо щодня", – наголосив він.

Головнокомандувач також назвав ключові цілі операції:

  • не дати Росії використати Курськ як плацдарм для нового наступу;
  • відвернути сили Кремля від інших районів фронту;
  • створити зону безпеки;
  • запобігти транскордонним обстрілам цивільних об’єктів, захопленню військовополонених;
  • зміцнити моральний дух українських військ і країни в цілому.

Водночас Сирський додав, що Росія перекинула десятки тисяч військ до Курська, у тому числі деякі з найкращих своїх десантно-штурмових військ.

Новини за темою: "Усі боялися РФ, але ми показуємо, що боятися немає чого": Учасники Курської операції поділилися деталями перших днів прориву

Операція ЗСУ в Курській області

6 серпня стало відомо, що українська армія увійшла в Курську область. Попередньо писали, що в операції можуть брати участь близько 10 тисяч українських військових і десятки одиниць важкої техніки. За декілька днів українським бійцям вдалося просунутися в глиб регіону на кілька десятків кілометрів.

Уже 9 серпня з’явилося відео, що ЗСУ контролюють місто Суджа, де розташована газорозподільна станція, через яку Росія прокачує газ до Європи.

Тим часом західні медіа припускали, що ЗСУ на довгий термін захопили Курську область та планують знищити авіабазу Халіно.

Понад тиждень навколо Курської операції зберігалася цілковита тиша стосовно підтвердження, що це саме українські бійці увійшли в регіон. І 12 серпня президент Володимир Зеленський офіційно підтвердив, що операцію в Курській області проводить Україна.

Згодом почали з'являтися перші подробиці проведення операції. А наступ на Курську область РФ здивував не лише росіян, а й українських військових.

Нещодавно Володимир Зеленський в інтерв'ю західним медіа пояснив, що Україна пішла в наступ на Курську область через брак далекобійної зброї, щоб компенсувати далеку відстань, на якій ЗСУ могли б знищувати росіян. Також це частина операції для ослаблення натиску РФ на півдні та сході. 

Читайте також:
Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції
Зараз немає такої ділянки фронту, де не висів би дрон: Військовий розповів, як БпЛА змінюють хід війни Зараз немає такої ділянки фронту, де не висів би дрон: Військовий розповів, як БпЛА змінюють хід війни
На фронті у Харківській області російські військові скаржаться на масові отруєння На фронті у Харківській області російські військові скаржаться на масові отруєння
СБУ затримала зрадника, який за 1 млн рублів здавав росіянам позиції ЗСУ під Покровськом СБУ затримала зрадника, який за 1 млн рублів здавав росіянам позиції ЗСУ під Покровськом