USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

ЗСУ на довгий термін захопили Курську область та планують знищити авіабазу Халіно, – Forbes

Українські атаки "блокують російські підкріплення, які намагаються вийти на лінію Курська"
ЗСУ планують знищити авіабазу Халіно
ЗСУ планують знищити авіабазу "Халіно"
Джерело: відкриті джерела

Українські військові зміцнюють свої позиції в Курській області, що свідчить про те, що вони не закінчили наступ. Про це пише Forbes.

Видання зазначає, що РФ все ще може контратакувати, проте в планах України стабілізація фронту та довгострокова окупація Курська.

Крім того, аналітики нагадують, що додаткові боєприпаси із Заходу досі надходять в Україну, що свідчить про те, що в українських військових не закінчаться найближчим часом боєприпаси, тому Росії буде важче контратакувати. Також українські атаки "блокують російські підкріплення, які намагаються вийти на лінію Курська".

"Курський наступ може стати ще одним великим фронтом у 29-місячній ширшій війні Росії проти України. Українці вже розмістили потенційно понад 10 000 військових у Курській та суміжній українській області – Сумській. А за даними Українського центру оборонних стратегій, російське Північне угруповання військ намагається перекинути на лінію фронту 10–11 батальйонів – загалом, можливо, 4000 військових. Однак це лише початковий ешелон", – йдеться в публікації.

Проте якщо цього буде замало, то РФ буде змушена перекинути додаткові сили з інших фронтів, що дозволить виснажити російську армію, що і, ймовірно, є головною метою України.

Знищення авіабази Халіно

Також Forbes пише, що в планах України є знищення авіабази Халіно в місті Курськ, яка є найближчим військовим аеродромом до міста Суджі.

У Халіно дислокується 14-й гвардійський винищувальний авіаційний полк ВПС Росії. Зокрема там розміщено 24 винищувачі-бомбардувальники Су-30СМ, які можуть нести бомби КАБ вагою до трьох тонн і дальністю більш ніж 40 км.

"Українці знають, наскільки важлив Халіно. Ось чому вони атакували його сильніше з тижня до вторгнення. Халіно розташоване всього за 104 км від кордону, що робить його доступним для широкого спектру української зброї глибокого удару, включаючи балістичні та крилаті ракети та вибухові безпілотники. З лютого 2022 року українці кілька разів били по базі", – пише видання.

Операція в Курській області

6 серпня стало відомо, що українська армія увійшла в Курську область. Попередньо відомо, що в операції можуть брати участь близько 10 тисяч українських військових і десятки одиниць важкої техніки.

За декілька днів українським бійцям вдалося просунутися в глиб регіону на кілька десятків кілометрів.

9 серпня з’явилося відео, що ЗСУ контролюють місто Суджа, де розташована газорозподільна станція, через яку Росія прокачує газ до Європи.

Українська влада наступ на Курську область не коментує.

РосЗМІ станом на ранок 12 серпня повідомляють, що загальна зона бойових дій зараз становить 720 км². У Курській області за день вона зросла на 70 км.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP