USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70
Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

Зараз немає такої ділянки фронту, де не висів би дрон: Військовий розповів, як БпЛА змінюють хід війни

Воїн ЗСУ говорить, що найближчим часом на фронті всі завдання виконуватимуть із залученням дронів різного типу
Вадим Гладков
Вадим Гладков, перший заступник командувача Нацгвардії
Джерело: Укрінформ

Коли всі зрозуміли, що без дронів нікуди – почали активно розвиватися підрозділи безпілотних систем і виробництво дронів. Коштом державних програм ЗСУ отримали велику кількість дронів, як FPV, так і розвідувальних. Україна використовує власні потужності для виробництва. Про це в інтерв'ю "Укрінформ" розповів перший заступник командувача Нацгвардії Вадим Гладков.

Він зокрема повідомив про співвідношення дронів з української та російської сторони.

"Стосовно тактичного рівня – Mavic, Matrice, FPV – то у нас, мабуть, однакова кількість, певний паритет. У росіян більше розвідувальних БпЛА, як-от ZALA та "Орлан" (дальність польоту до 120 км, – ред.). Проте паритет не стосується артилерії – на складних напрямках противник постійно намагається використовувати велику кількість артилерії, вистрілює сотні й тисячі снарядів за добу", – зазначив Гладков.

При цьому додав, на фронті потрібні як розвідувальні, так і бойові дрони.

"Потрібні всі дрони, розвідувальні – це обов'язково. Зараз немає такої ділянки на лінії фронту, щоб там не висів дрон і не спостерігав за полем бою. Ба більше, саме оператор дрона надає інформацію у командний пункт чи бійцям, які сидять в окопі, що на них суне група піхоти. Не вони бачать ворога, його бачить безпілотник, і наші бійці вже готуються відбивати ці атаки", – сказав нацгвардієць.

І уточнив, якщо дрон не побачив ворога, тоді відбивати атаку важче і на це піде більше ресурсів і часу.

"Найкращий варіант – виявити спробу штурму заздалегідь, на етапі підготовки чи висування. Гадаю, що впродовж найближчих років усі – і ми, й ворог – перейдемо до активного використання дронів для всіх завдань. Взагалі зброї ніколи не буває достатньо. Поки йдуть активні бойові дії, не вистачатиме ані дронів, ані артилерійських засобів", – пояснив Гладков.

Нагадаємо, маленьким 2-кілограмовим дроном українські військові приземлили російський гелікоптер Мі-8. Пригода сталася 31 липня. 

А навесні Інститут вивчення війни повідомив, що українські військові вдосконалили способи знищення російських дронів дальнього радіусу дії. Для цього ЗСУ застосовують FPV-дрони.

Читайте також:
Європарламентарі закликають зняти всі обмеження на удари західною зброєю по РФ Європарламентарі закликають зняти всі обмеження на удари західною зброєю по РФ
Останніми місяцями спостерігаються спроби окупантів бити по газорозподільчому обладнанню, – Галущенко Останніми місяцями спостерігаються спроби окупантів бити по газорозподільчому обладнанню, – Галущенко
ЗСУ розширили плацдарм у Курській області, а РФ просувається на Донбасі, – ISW ЗСУ розширили плацдарм у Курській області, а РФ просувається на Донбасі, – ISW
Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції