USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70
Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

На лікування українських військових Німеччина надає 50 млн євро

Від початку великої війни в німецьких клініках пролікували 1173 важкопоранених і травмованих українських військових
лікування ЗСУ
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Уряд Німеччини виділяє додаткове фінансування на лікування українських військовослужбовців. На програми з госпіталізації та лікування поранених захисників нададуть ще 50 млн євро, повідомляє пресслужба уряду ФРН.

Ці витрати обіцяють відшкодовувати без бюрократичних процедур Федеральним відомством з надання адміністративних послуг.

"Ми вже евакуювали та пролікували в німецьких клініках 1173 важкопоранених і травмованих українських військових і мирних жителів. Ця підтримка також передбачає допомогу тяжкопораненим солдатам, які борються за свободу своєї країни. Завдяки знайденому нами рішенню забезпечуємо безпеку для отримання необхідного медичного лікування в Німеччині", – сказав міністр фінансів Крістіан Лінднер.

У відомстві також нагадали, що Німеччина лишається на боці України. І з початку повномасштабного вторгнення РФ у лютому 2022 року прийняла поранених з України на лікування. 

Так, з березня 2022 з України евакуювали важкопоранених та важкохворих, які проходили лікування в Німеччині та інших країнах ЄС. Крім військових це були також цивільні. Багато з них втратили кінцівки та отримали вогнепальні й вибухові поранення.

Німецькі клініки надалі продовжують лікувати українських військових, наголосили в уряді. 

Новини за темою: "Ми вміємо воювати, вміємо йти до цілі, але якщо ветеран сам, то не буде толку". Історія військового, який відкрив власний медичний центр

До речі, в травні команда медиків з Канади, Сполучених Штатів Америки й України провела реконструктивні операції на обличчі та шиї 32-х поранених українських бійців. Більшість захисників мали комбіновані поранення. Загалом спеціалісти провели 88 хірургічних втручань.

Читайте також:
ЄС виділить Україні додаткові 160 млн євро для енергетики ЄС виділить Україні додаткові 160 млн євро для енергетики
На Дніпропетровщині депутат міськради побив військовослужбовця На Дніпропетровщині депутат міськради побив військовослужбовця
Німеччина виділить Україні 100 млн євро допомоги напередодні зими Німеччина виділить Україні 100 млн євро допомоги напередодні зими
"Лікарі без кордонів" заявили про вихід з РФ