USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70
Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

У школах Львова посилюють заходи безпеки через ймовірну загрозу терактів

Причиною такого рішення є погрози про ймовірний теракт в школах міста, які ширили в анонімному Telegram-каналі
школа Львова
Одна зі львівських шкіл. Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

У всіх школах Львова посилюють заходи безпеки через ймовірну загрозу терактів. Про це заявив мер Андрій Садовий.

"19 вересня вранці біля входу до кожної школи поліцейський та представник школи перевірятимуть всіх, хто заходить. У навчальний заклад можуть увійти лише поліція, працівники школи та учні. Як тільки з’явиться більше інформації, вона буде опублікована на офіційних сторінках, а не в анонімних каналах!" – наголосив міський голова.

Причиною такого оголошення стало те, що сьогодні анонімний користувач у своєму Telegram-каналі погрожував влаштувати стрілянину в школах Львова та вбити "якомога більше дітей".

Низка Telegram-каналів поширила скріншот такого допису. Крім того, користувач заявляв, що давно готувався до цього дня, а "четвер запам’ятають усі".

Пізніше в Міністерстві внутрішніх справ повідомили, що заблокували цей акаунт. За даними поліції, на момент блокування на цей Telegram-канал були підписані 2500 учасників. Як виявилося, цей канал адмініструвався з Росії.

"Вже не вперше ворожа дезінформація намагається посіяти паніку та дестабілізувати настрої в суспільстві. Тривають оперативні заходи, спрямовані на встановлення осіб, причетних до поширення повідомлень", – зазначили правоохоронці.

Зауважимо, цієї ночі у Львові зафіксували щонайменше вісім місць можливих підпалів.

А зранку сталося загоряння будівлі кінотеатру "Дзвін" на вулиці Шептицьких. Приміщення повністю вигоріло. За попередньою інформацією, причиною пожежі став підпал, повідомляли в мерії.

Також три загоряння були в Галицькому районі: контейнерний майданчик на вул. Низький Замок, електрощитова на вул. Театральній та фасадні декорації на вул. Староєврейській. Ще два займання – на контейнерних майданчиках на вул. Квітки-Основ'яненка, одне на вул. Бортнянського у Залізничному районі та ще одне – на вул. Яцкова у Шевченківському районі міста.

Читайте також:
У Києві на АЗС застрелили чоловіка У Києві на АЗС застрелили чоловіка
На Хмельниччині чоловік випустив з автомата Калашникова 60 набоїв по поліцейському, цивільному та двох службових авто На Хмельниччині чоловік випустив з автомата Калашникова 60 набоїв по поліцейському, цивільному та двох службових авто
Дитина має відчувати себе вільно, – міністр освіти висловився про скасування шкільної форми Дитина має відчувати себе вільно, – міністр освіти висловився про скасування шкільної форми
Освітній омбудсман заявив про неприпустимість вимог до шкільного одягу дітей чи примусу до форми Освітній омбудсман заявив про неприпустимість вимог до шкільного одягу дітей чи примусу до форми