USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55
Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Прорвані оборонні укріплення та контроль газовимірювальної станції: Що відбувається в Курській області на третій день боїв

Попри всі заяви росіян, офіційно інформацію про захоплення територій Україною наразі не підтверджували
Суджа
Суджа
Джерело: відкриті джерела

Уже третій день в Курській області РФ тривають бої. Окупанти невтомно стверджують, що Збройні сили України просуваються в глиб території та зайняли понад десяток прикордонних сіл,  а також контролюють частину Суджі.

РосЗМІ інформували, що нібито ЗСУ за добу прорвали оборонні укріплення в Курській області вартістю понад 15 млрд рублів. За деякими даними, бої йдуть за 26 км від кордону. А в самій Суджі точаться бої.

Разом з тим окупанти заявляють, що справи в них погані, а ситуація стає дедалі гіршою, ніж в попередні дні. Начебто Збройні сили України ввели додаткові сили та зуміли на багатьох напрямках не тільки просунутися, а й уже закріпитися.

Російські пропагандисти припускають, що Суджа стане для ЗСУ найважливішим логістичним центром, де буде зручно концентрувати сили і засоби для подальших операцій.

Загарбники також очікують, що так званий наступ буде розвиватися і станеться це по трасі на Курськ, де російські передові позиції поки що перебувають у районі села Велике Солдатське. Тож для того щоб забезпечити подальший рух, окупанти заявляють, що нібито українська армія штурмує зараз село Черкаське Порічне.

Чи контролює Україна газовимірювальну станцію "Суджа"?

Натомість, попри всі заяви росіян, офіційно інформацію про захоплення територій Україною наразі не підтверджували.

Тим часом видання Washington Post зауважує, що це може бути найбільшою наземною операцією на територію Росії. Американський чиновник, який говорив з журналістами на умовах анонімності, сказав, що Вашингтон намагається зв'язатися з українськими військовими, щоб дізнатися більше про операцію та її цілі.

Водночас один з радників президента Володимира Зеленського заявив у коментарі Washington Post, що Вашингтон досі не критикував Україну за транскордонний напад.

За його словами, Україна зараз контролює газовимірювальну станцію на відстані приблизно 8 км від кордону з Російською Федерацією. І на тлі цих заяв Росія посилила охорону навколо Курської атомної електростанції.

Додамо, напередодні російські пабліки ширили інформацію, що ЗСУ захопили газовимірювальну станцію "Суджа" в Курській області (станція є ключовим прикордонним обʼєктом для транспортування російського газу до Європи, – ред.)

А деякі аналітики припустили, що ціль України може полягати в тому, щоб повністю припинити постачання російського газу до Європи як точки впливу.

Однак також вказують, що сьогодні, 8 серпня, газ усе ще надходив через ГВС "Суджа" - останню точку відвантаження трубопроводу, який транспортує російський природний газ до Європи через Україну.

Натомість офіційно в Генштабі ЗСУ та Міноборони досі не коментували події на території Росії.

А раніше в Німеччині заявили, що не вважають проблемою те, якщо Україна використає надану Німеччиною зброю для просування на території Курської області РФ.

Читайте також:
Цифровізація послуг: Україна отримає від Швейцарії майже 70 млн доларів Цифровізація послуг: Україна отримає від Швейцарії майже 70 млн доларів
70 млн тонн вантажів вдалося за рік транспортувати українським морським коридором 70 млн тонн вантажів вдалося за рік транспортувати українським морським коридором
РФ поширювала фейкові відео, які дискредитують президентську кампанію Камали Гарріс РФ поширювала фейкові відео, які дискредитують президентську кампанію Камали Гарріс
Президент Фінляндії запропонував виключити Росію із Ради безпеки ООН Президент Фінляндії запропонував виключити Росію із Ради безпеки ООН