USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70
Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

СБУ затримала зрадника, який за 1 млн рублів здавав росіянам позиції ЗСУ під Покровськом

Росіян цікавили опорні та командні пункти однієї з бригад Збройних сил України
СБУ
Джерело: СБУ

Служба безпеки України затримала чоловіка, який домовився з росіянами про співпрацю: його завданням було інформувати російську армію про місця дислокації ЗСУ під Покровськом Донецької області. За це РФ пообіцяла зраднику 1 млн рублів.

За інформацією військової контррозвідки СБУ, під прицілом ворога опинилися опорні та командні пункти бригади ЗСУ, яка тримає оборону в цьому районі. Окупанти завербували українського військовослужбовця дистанційно, обіцяючи йому 1 мільйон рублів за співпрацю. Однак обіцяних коштів зрадник так і не отримав – російська спецслужба використовувала це виключно для вербування.

"СБУ вчасно виявила агента та затримала його під час передачі геолокацій передових позицій українських військ. У затриманого вилучено мобільний телефон, через який він контактував з куратором – оперативним співробітником ФСБ, особу якого вже встановлено", – повідомили спецпризначенці.

Додатково було з'ясовано, що зловмисник мав передати російським спецслужбам організаційно-штатну структуру бригади ЗСУ, сподіваючись на нові вербування та отримання розвідданих про оборону Покровська.

Затриманому висунуто підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України – державна зрада в умовах воєнного стану. Зараз він перебуває під вартою, а слідство триває. Зраднику загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Днями Служба безпеки України затримала чергового агента ФСБ, який коригував ракетні удари по Чернігову та готував серію підпалів на об’єктах "Укрзалізниці".

Читайте також:
Європарламентарі закликають зняти всі обмеження на удари західною зброєю по РФ Європарламентарі закликають зняти всі обмеження на удари західною зброєю по РФ
Останніми місяцями спостерігаються спроби окупантів бити по газорозподільчому обладнанню, – Галущенко Останніми місяцями спостерігаються спроби окупантів бити по газорозподільчому обладнанню, – Галущенко
Службовці українського проєктного інституту надавали допомогу у відновленні нафтогазового комплексу РФ Службовці українського проєктного інституту надавали допомогу у відновленні нафтогазового комплексу РФ
ЗСУ розширили плацдарм у Курській області, а РФ просувається на Донбасі, – ISW ЗСУ розширили плацдарм у Курській області, а РФ просувається на Донбасі, – ISW