USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70
Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції

Це один із ключових пунктів плану перемоги Зеленського
Зеленський Байден
Зустріч президента України Володимира Зеленського та президента США Джо Байдена
Джерело: CNN

Президент України Володимир Зеленський, сподіваючись прискорити закінчення війни, прагне схилити лідера Сполучних Штатів Америки до рішучих дій і дати можливість Києву вступити в переговори з позиції сили. Так, глава української держави чекає від Джо Байдена запрошення України до Північноатлантичного альянсу. Про це пише Le Monde.

За даними видання, це частина плану перемоги, який він представить у Вашингтоні.

"Український президент, сподіваючись прискорити закінчення війни, прагне переконати главу США вжити рішучих заходів і дати Києву можливість вступити в переговори з позиції сили", – пише оглядач видання Сільві Кауффманн.

Він додає, Зеленський не хоче, щоб йому нав'язували будь-які примусові рішення. У зв'язку з цим він розробив мирний план і план перемоги, які планує у Вашингтоні представити президенту Джо Байдену, двом кандидатам – Дональду Трампу і Камалі Гарріс – і Конгресу. За словами обізнаного джерела, мирний план має привести до відновлення миру. Другий план спрямований на те, щоб зробити Україну сильнішою після досягнення мирної угоди.

"Оскільки Путін не виявляє схильності до реальних переговорів, мета встановлення миру залишається вельми умоглядною. Що Зеленський хоче отримати від Байдена до того як він залишить Білий дім у січні 2025 року, так це запрошення Україні вступити до НАТО після закінчення війни. Це один із ключових пунктів плану перемоги, – йдеться у статті.

Однак проблема у тому, що Байден, людина часів холодної війни, зосередився на ідеї, що членство України в блоці призведе до Третьої світової війни. Тому його план полягає саме в тому, щоб допомогти Україні в поміркованому режимі, щоб уникнути ескалації.

"Усе залежить від рішення Байдена", – заявив раніше Зеленський у коментарі Le Monde.

Можливо, зазначає оглядач, його обнадіяла заява радника Білого дому з національної безпеки Джейка Саллівана про те, що Байден "сповнений рішучості використати чотири місяці, що залишилися до закінчення терміну його повноважень, щоб поставити Україну в найкраще можливе становище для перемоги".

План перемоги Зеленського

Президент України підготував для Сполучених Штатів Америки план перемоги, який включає чотири основні пункти. Вже цього місяця, каже Зеленський, план перемоги буде представлено лідеру США Джо Байдену.

За словами глави держави, план складається з чотирьох основних пунктів і "плюс" один, який знадобиться Україні після війни. Зокрема йдеться про безпеку, а також військову та економічну підтримку.

Постійна представниця Сполучених Штатів Америки при ООН Лінда Томас-Грінфілд заявила, що США вже ознайомилися з планом президента України Володимира Зеленського про закінчення війни. І вважають, що ця стратегія може працювати.

Читайте також:
Європарламентарі закликають зняти всі обмеження на удари західною зброєю по РФ Європарламентарі закликають зняти всі обмеження на удари західною зброєю по РФ
Останніми місяцями спостерігаються спроби окупантів бити по газорозподільчому обладнанню, – Галущенко Останніми місяцями спостерігаються спроби окупантів бити по газорозподільчому обладнанню, – Галущенко
ЗСУ розширили плацдарм у Курській області, а РФ просувається на Донбасі, – ISW ЗСУ розширили плацдарм у Курській області, а РФ просувається на Донбасі, – ISW
Зараз немає такої ділянки фронту, де не висів би дрон: Військовий розповів, як БпЛА змінюють хід війни Зараз немає такої ділянки фронту, де не висів би дрон: Військовий розповів, як БпЛА змінюють хід війни