USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55
Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Суджа Курської області знаходиться під контролем ЗСУ, – заява українських бійців

Офіційно цю інформацію в Генштабі Збройних сил України наразі не коментували
Суджа і ЗСУ

ЗСУ в Суджі. Скріншот з відео

Джерело: скріншот

Місто Суджа, що в Курської області, контролюють Збройні сили України. Про це заявили українські воїни на відео, яке поширилося в соцмережах.

Бійці 99-го механізованого батальйону 61-ї окремої степової бригади кажуть, що контролюють стратегічний обʼєкт "Газпрому".

"У місті спокій, стратегічний обєкт та всі будинки цілі", – заявили військові, тримаючи в руках український прапор і завершуючи гаслом "Слава Україні!".

Водночас офіційно у Генеральному штабі Збройних сил України цю інформацію наразі не коментували як і загалом події в Курській області.

Натомість росЗМІ з посиланням на місцеву владу заявляють, що Суджа – не під контролем ЗСУ.

Яка ситуація у Курській області на четвертий день боїв?

Триває четвертий день боїв у Курській області РФ. Росіяни кажуть, що українські війська контролюють не менше 155 квадратних кілометрів територій.

У самій Курській області оголосили надзвичайний стан. Зупинила роботу АЕС, яка знаходиться в лічених кілометрах від фронту.

Разом з тим естонська розвідка припускає, що Збройні сили України могли прорвати другу лінію оборони росіян і рухаються далі.

А наступ ЗСУ в Курській області, ймовірно, "призведе до передислокації підрозділів РФ з інших напрямків для забезпечення оборони російських підрозділів".

Тим часом частина жителів прикордонних населених пунктів Курської області евакуювалася. За їхніми словами, місцева влада виїхати з небезпечних районів їм не допомагала, як про це говорили.

Раніше

Напередодні один з радників президента України Володимира Зеленського заявив у коментарі Washington Post, що Вашингтон досі не критикував Україну за транскордонний напад. За його словами, Україна контролює газовимірювальну станцію на відстані приблизно 8 км від кордону з Російською Федерацією. І на тлі цих заяв Росія посилила охорону навколо Курської атомної електростанції.

Днями російські пабліки вже ширили інформацію, що ЗСУ захопили газовимірювальну станцію "Суджа" в Курській області (станція є ключовим прикордонним обʼєктом для транспортування російського газу до Європи, – ред.)

А деякі аналітики припустили, що ціль України може полягати в тому, щоб повністю припинити постачання російського газу до Європи як точки впливу.

Зауважимо, 6 серпня в Курській області розпочалися бойові дії. Окупанти скаржилися на "прорив" кордону, який нібито організували українські захисники.

Читайте також:
РФ поширювала фейкові відео, які дискредитують президентську кампанію Камали Гарріс РФ поширювала фейкові відео, які дискредитують президентську кампанію Камали Гарріс
Президент Фінляндії запропонував виключити Росію із Ради безпеки ООН Президент Фінляндії запропонував виключити Росію із Ради безпеки ООН
Норвегія заявила про підвищений рівень радіації на кордоні з РФ Норвегія заявила про підвищений рівень радіації на кордоні з РФ
Ізраїль заклав вибухівку в тайванські пейджери Ізраїль заклав вибухівку в тайванські пейджери "Хезболли"