USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.96
Готівка
46.40
Втрати росіян: 6 5 0 6 4 0 (+1470)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.96
Готівка
46.40

Трамп перед зустріччю з Зеленським зробив заяву про мир в Україні

У кандидата на посаду президента США запитали, чи доведеться Україні поступитися територіями
Трамп
Дональд Трамп під час виступу у Флориді
Джерело: Bloomberg

Кандидат у президенти Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп уникнув відповіді на запитання від журналістів, чи треба Україні йти на поступки РФ і віддавати захоплені території. Він сказав, що Україні потрібен мир, пише The Guardian.

Журналісти запитали кандидата на пост президента США від Республіканської партії, чи повинна Україна віддати територію Росії для завершення війни, Трамп відповів: "Побачимо, що буде. Давайте трохи заспокоїмося".

При цьому колишній глава Сполучених Штатів наголосив, що потрібно досягти миру в Україні і зупинити смерті та руйнування.

"Нам потрібен мир. Ми повинні зупинити смерть і руйнування. Вам не здається?" – заявив республіканець.

Напарник Трампа, кандидат на посаду віцепрезидента США Джей Ді Венс раніше припускав, що Росія може зберегти окуповані нею українські землі. Він не виключав створення демілітаризованої зони з укріпленою лінією фронту, щоб запобігти новому російському вторгненню.

Днями Трамп заявив, що Сполучені Штати Америки застрягли у війні в Україні і тільки його перемога дозволить країні вийти звідти. 

Читайте також:
Гарріс випереджає Трампа у ключових штатах Гарріс випереджає Трампа у ключових штатах
Зеленський погодився з Трампом, що війну в Україні потрібно зупинити Зеленський погодився з Трампом, що війну в Україні потрібно зупинити
Голові Центробанку РФ Набіулліній СБУ оголосила підозру Голові Центробанку РФ Набіулліній СБУ оголосила підозру
Захист України від кібератак з боку Росії посилять Канада і Франція Захист України від кібератак з боку Росії посилять Канада і Франція