USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.96
Готівка
46.40
Втрати росіян: 6 5 0 6 4 0 (+1470)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.96
Готівка
46.40

Голові Центробанку РФ Набіулліній СБУ оголосила підозру

Посадовиця ухвалювала рішення Центробанку, які забезпечили військову агресію під час вторгнення Росії в Україну
Ельвіра Набіулліна
Ельвіра Набіулліна
Джерело: відкриті джерела

Голові Центробанку Росії Ельвірі Набіулліній Служба безпеки України оголосила ще одну підозру щодо причетності до забезпечення війни проти України. Про це передає пресслужба СБУ.

Українські спецслужби вказують, що очільниця Центробанку була завчасно поінформована про плани російського диктатора Путіна щодо повномасштабного вторгнення в Україну.

Тому ухвалювала рішення Центробанку, які забезпечили військову агресію. Для цього Набіулліна змінила стратегію роботи установи для підтримки окупації, уникнення санкцій проти РФ за вторгнення в Україну. А ще – для полегшення фінансування ворожих угруповань.

"Гроші на рахунках російського Центробанку, відкритих в інших країнах, фактично є одним з інструментів ведення війни. Йдеться про майже 300 млрд доларів, які завдяки міжнародним партнерам України заблоковані на рахунках Центробанку РФ", – зазначається в повідомленні.

Тому на підставі доказової бази, зібраної Службою безпеки України та Офісу генерального прокурора, ця сума у перспективі може підлягати конфіскації, як кошти юридичної особи, до якої застосують заходи кримінально-правового характеру, як це передбачено законодавством.

Тим часом досудове розслідування триває.

Новини за темою: Рада ЄС схвалила використання доходів від заморожених російських активів на користь України

Що відомо про Центробанк?

Центральний банк РФ – головний банк першого рівня, головний емісійний, грошово-кредитний інститут РФ, який розробляє та реалізує у взаємодії з урядом Росії єдину державно-кредитну політику і наділений особливими повноваженнями, зокрема правом емісії грошових знаків та регулювання діяльності банків.

29 липня кіберфахівцям Головного управління розвідки Міністерства оборони вдалося атакувати головний російський банк.

Читайте також:
Трамп перед зустріччю з Зеленським зробив заяву про мир в Україні Трамп перед зустріччю з Зеленським зробив заяву про мир в Україні
Захист України від кібератак з боку Росії посилять Канада і Франція Захист України від кібератак з боку Росії посилять Канада і Франція
Байден очолить засідання Байден очолить засідання "Рамштайну" на рівні лідерів держав
РФ тисне на кількох напрямках на фронті РФ тисне на кількох напрямках на фронті