USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.96
Готівка
46.40
Втрати росіян: 6 5 0 6 4 0 (+1470)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.96
Готівка
46.40

Захист України від кібератак з боку Росії посилять Канада і Франція

Для цього Оттава і Париж схвалили відповідну декларацію
Російські кібератаки

Фото ілюстративне

Джерело: скріншот

Канада і Франція ухвалили спільну декларацію про зміцнення партнерства в галузі оборони та безпеки і допоможуть Україні захищатися від кібератак Росії. Про це повідомляє пресслужба уряду Канади.

Погодження відбулося під час зустрічі в Оттаві прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо та президента Франції Еммануеля Макрона. Політики закликали працювати разом, щоб сприяти розвитку зміцненого партнерства у сфері оборони та безпеки.

Зокрема в декларації йдеться, що Збройні сили обох країн продовжуватимуть поглиблювати стратегічну співпрацю у сфері кіберзахисту на підтримку України через Талліннський механізм.

"Посилюватимемо співпрацю у сфері військової матеріальної підтримки України та у сфері навчання в межах "Рамштайну". Також Канада та Франція вже підготували десятки тисяч українських солдатів у межах операції UNIFIER та Військової місії ЄС EUMAM Ukraine. Наші Збройні сили продовжуватимуть поглиблювати стратегічну співпрацю у сфері кіберзахисту на підтримку України", – зазначено в документі.

Разом з тим лідери обох країн заявили, що сповнені рішучості зробити свій внесок у підтримку принципів Статуту ООН.

А ще – сприяти управлінню міжнародними кризами та конфліктами, "у тому числі в кібернетичній сфері та забезпечувати безпеку й оборону колективу членів НАТО".

Новини за темою: Хакери ГУР атакували низку російських компаній, причетних до війни в Україні

Раніше колишній начальник Департаменту кібербезпеки СБУ, бригадний генерал Ілля Вітюк зазначав, що російські хакерські угруповання, які неодноразово чинили кібератаки по Україні, пов’язують зі спецслужбами РФ. Їх ще називають АРТ-групи, які діють безпосередньо в штаті спецслужб.

А крім того що окупанти набирають і розширюють штат хакерських підрозділів у власних спецслужбах, ще проводять вербувальну та навчальну кампанії

Читайте також:
Трамп перед зустріччю з Зеленським зробив заяву про мир в Україні Трамп перед зустріччю з Зеленським зробив заяву про мир в Україні
Голові Центробанку РФ Набіулліній СБУ оголосила підозру Голові Центробанку РФ Набіулліній СБУ оголосила підозру
Байден очолить засідання Байден очолить засідання "Рамштайну" на рівні лідерів держав
РФ тисне на кількох напрямках на фронті РФ тисне на кількох напрямках на фронті