USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Борис Джонсон таємно літав до Венесуели, де говорив і про війну в Україні, – The Sunday Times

Також були розмови про покращення відносин Венесуели з Великою Британією
Борис Джонсон

Борис Джонсон

Джерело: Уніан

Колишній прем'єр Великої Британії Борис Джонсон і великий друг України таємно поїхав до столиці Венесуели Каракаса. Де, серед іншого, обговорив російсько-українську війну з президентом країни Ніколасом Мадуро, пишуть журналісти газети The Sunday Times з посиланням на джерела.

За попередніми даними, Джонсон прибув до Каракаса на приватному літаку з Домініканської Республіки, де відпочивав разом з родиною. Загалом пробув у столиці Венесуели менш як добу.

"Джонсон обговорив з Мадуро вторгнення Росії до України та інформацію щодо можливого постачання зброї та іншої військової техніки з Венесуели до Росії. Також були розмови про покращення відносин Венесуели з Великою Британією, оскільки Лондон не визнає правомірність Мадуро", – інформують джерела видання.

І додають, що політик хотів домовитися з венесуельським президентом про проведення чесних президентських виборів цього року.

Крім того, торкнувся напруженості у відносинах з Гаяною, колишньою британською колонією, що має значні ресурси нафти й мінералів у регіоні Ессекібо. 15 грудня 2023 року Гаяна та Венесуела пообіцяли не воювати за Ессекібо.

Нагадаємо

Борис Джонсон очолював британський уряд з 24 липня 2019 року по 6 вересня 2022 року. 7 липня після звільнення низки британських урядовців прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон оголосив про відставку, також він іде з посади керівної Консервативної партії.

Під час офіційної заяви про відставку політик звернувся до українців та запевнив, що країна продовжуватиме підтримку України на тлі російської агресії. Зеленський висловив сподівання, що політика Британії щодо України після відставки Джонсона не зміниться.

У липні минулого року експрем'єр Великої Британії Борис Джонсон закликав США і світ не піддаватися втомі від війни Росії проти України.

Джонсон просив США продовжувати підтримувати Україну, включаючи постійне постачання зброї. І сказав, що не може бути "жодного виправдання" для затримки членства України в НАТО.

Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону
Росія допомогла КНДР відновити економіку Росія допомогла КНДР відновити економіку