USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Ексголову Верховного суду Князєва, якого підозрюють у хабарі, відсторонили від здійснення правосуддя

Строк відсторонення – до 6 квітня
Князєв
Всеволод Князєв
Джерело: відкриті джерела

6 лютого за клопотанням керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Вища рада правосуддя тимчасово відсторонила від здійснення правосуддя у зв’язку із притягненням до кримінальної відповідальності колишнього голову Верховного суду Всеволода Князєва. Суддю підозрюють в одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі, повідомили в пресслужбі САП.

За даними прокуратури, строк відсторонення – до 6 квітня в межах строку досудового розслідування.

"30 січня слідчий суддя ВАКС за клопотанням прокурора САП продовжив дію запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою колишньому голові Верховного суду. Разом з тим суд зменшив указаному підозрюваному розмір застави з 20 млн гривень до 18,168 млн гривень. 31 січня колишнього голову Верховного суду звільнили з-під варти під заставу розміром 18,168 млн гривень", – йдеться дописі.

Зважаючи на те, що за особу внесли заставу, Спеціалізована антикорупційна прокуратура звернулася до Вищої ради правосуддя з клопотанням про відсторонення його від здійснення правосуддя.

Новини за темою: Торік Вища рада правосуддя ухвалила рішення щодо звільнення 325 суддів

Раніше

11 жовтня 2023 року Вищий антикорупційний суд (ВАКС) ще на два місяці продовжував тримання під вартою колишнього голову Верховного суду Всеволода Князєва, якого підозрюють в отриманні хабаря.

Втім ВАКС зменшував заставу на 10 мільйонів гривень – становила 35 мільйонів гривень. Захист планував подавати апеляцію.

Всі деталі справи розповідаємо тут.

Що відомо про Князєва?

Всеволод Князєв почав працювати суддею з 2013 року, а у 2015 році став головою Миколаївського окружного адміністративного суду. З 2017 року – суддя Касаційного адміністративного суду у складі Верховного суду.

Посаду голови Верховного суду він обіймає з 1 грудня 2021 року.

Скандальні історії з українським суддівством

Останнім часом українське суспільство дедалі частіше говорить про порушення чинного законодавства з боку тих, хто мав би його відстоювати, – про суддів.

Суддівська спільнота потрапляє у гучні корупційні скандали, потрапляє за ґрати через пияцтво за кермом і навіть отримує підозри через співпрацю з ворогом. Випадки нехтуванням законами фіксують на всіх рівнях: від місцевих судів до Верховного суду.

Новини за темою: ДБР провело обшук в одному зі столичних судів, ВС назвав такі дії "несумісними із цінностями правової держави": З'ясовуємо, у чому справа

Розповідали про топ гучних справ, які трапилися протягом останнього часу з українськими суддями, в цьому матеріалі.

Читайте також:
Екскерівника управління СБУ Шила, якого підозрюють в заволодінні майже 95 млн гривень коштів УЗ, суд взяв під варту Екскерівника управління СБУ Шила, якого підозрюють в заволодінні майже 95 млн гривень коштів УЗ, суд взяв під варту
Ексрадник ОП Шило, який очолював департамент СБУ, що розслідує справи проти бізнесу, розікрав майже 100 млн гривень УЗ Ексрадник ОП Шило, який очолював департамент СБУ, що розслідує справи проти бізнесу, розікрав майже 100 млн гривень УЗ
У Сумах двоє депутатів намагалися підкупити начальника МВА У Сумах двоє депутатів намагалися підкупити начальника МВА
Вимагав Вимагав "відкати" за допомогу пораненим військовим: Затримано депутата Тернопільської облради