USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Справа Князєва: Суд виніс вирок адвокату-посереднику

Адвокату Горецькому присудили умовний термін і донат на ЗСУ
суд

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Вищий антикорупційний суд на засіданні 12 жовтня затвердив угоду між прокурором та адвокатом Олегом Горецьким, якого разом з ексголовою Верховного суду Всеволодом Князєвим викрили на одержанні 2,7 млн доларів США хабаря.

Як повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура, "відповідно до угоди суд визнав особу винуватою у пособництві в пропозиції службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище, надати їй та третій особі неправомірну вигоду та наданні такої вигоди за вчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує та надає таку вигоду, та в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади та службового становища, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 369 КК України та у шахрайстві за ч. 4 ст. 190 КК України".

Відповідно до вироку суду Горецькому призначено покарання у виді п’яти років позбавлення волі без конфіскації майна. Водночас його звільнено від відбування призначеного покарання з іспитовим строком три роки.

До того ж за умовами угоди із САП адвокат зобов’язаний співпрацювати зі стороною обвинувачення та надавати викривальні покази, а також перерахувати 21 млн гривень на спеціальний рахунок у Фонд United24 на спільний проєкт Генштабу ЗСУ, Держспецзв'язку та Міністерства цифрової трансформації – "Армія дронів".

"Вилучені в ході розслідування грошові кошти у сумі близько 29 млн гривень також будуть перераховані на підтримку Збройних сил України. Крім того, у порядку спеціальної конфіскації стягується 350 тис. доларів США", – додали у відомстві.

А що ж нині з Князєвим?

Напередодні, 11 жовтня, Вищий антикорупційний суд (ВАКС) ще на два місяці продовжив тримання під вартою колишнього голову Верховного суду Всеволода Князєва, якого підозрюють в отриманні хабаря. Втім ВАКС зменшив заставу на 10 мільйонів гривень – тепер вона становить 35 мільйонів гривень. Захист планує подавати апеляцію.

Всі деталі справи розповідаємо тут.

Читайте також:
Організатор Організатор "п'яних вечірок" Андрій Ярина вийшов з-під варти під заставу у 272,5 тисячі гривень
Засновник криптовалютної біржі Binance Чжао сяде у в'язницю на чотири місяці Засновник криптовалютної біржі Binance Чжао сяде у в'язницю на чотири місяці
У Росії до 25 років в'язниці засудили українця, звинувативши його в підпалі залізничного обладнання У Росії до 25 років в'язниці засудили українця, звинувативши його в підпалі залізничного обладнання
У справі міністра Сольського ще до трьох підозрюваних застосували запобіжні заходи У справі міністра Сольського ще до трьох підозрюваних застосували запобіжні заходи