USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Кабмін визначив новий склад наглядової ради "Укроборонпрому". Хто потрапив?

На нову команду покладають надії продовжити трансформації товариства в прозорий європейський холдинг
Укроборонпром

"Укроборонпром"

Джерело: відкриті джерела

Уряд на засіданні затвердив склад наглядової ради акціонерного товариства "Українська оборонна промисловість". Про це повідомив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.

"Це потужна команда професіоналів, з величезним досвідом та експертизою. Впевнений, що разом з Германом Сметаніним нова наглядова рада успішно продовжить трансформацію "Укроборонпрому" в прозорий європейський оборонний холдинг", – сказав міністр.

До складу наглядової ради "Укроборонпрому" увійшли:

  • Олексій Гончарук, який в період з 2019–2020 роки обіймав посаду премʼєр-міністра України. Гончарук також є головою наглядової ради ГО "Аеророзвідка".
  • Тимофій Милованов – президент Київської Школи Економіки та колишній Міністр економіки. Милованов також колишній голова наглядової ради "Укроборонпрому".
  • Сергій Коновець – колишній член Наглядової ради Укрексімбанку та правління НАК "Нафтогаз України". Крім того, Коновець є членом наглядової ради ТОВ "Оператор ГТС України".
  • Давід Ломджарія – член наглядової ради Укрзалізниці. Раніше ЕП зазначала, що Ломджарія є виконавчим директором в Iberia Group, керуючий партнер Four Seas Trading і голова наглядової ради SunEnergy Bank (всі ці компанії розташовані в Грузії).
  • Лінді Сміт – президент та СЕО Оборонно-промислової коаліції Аризони (AZDIC).

Раніше

У листопаді уряд затвердив фінансовий план "Укроборонпрому" на наступний рік, згідно з яким очікують суттєвого зростання доходів товариства. Про це повідомив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.

"Рішенням уряду затвердили сьогодні фінплан Укроборонпрому на 2024 рік. Плануємо суттєве зростання виторгу, хороший прибуток", – йдеться в повідомленні.

Як зауважив Камишін, "Укроборонпром" вже нарощує прибуток, попри те що ціни на його продукцію через суттєве збільшення обсягів виробництва знизилися вдвічі порівняно з весною цього року.

"Вже зараз наша оборонка стає локомотивом відновлення економіки. А після закінчення війни стане ще й важливим експортним блоком", – додав міністр.

Новини за темою: Україна запустила серійне виробництво дронів-камікадзе, які є потужнішими за іранські: Які ще напрямки розвиває "Укроборонпром"?

Відзначимо, держконцерн "Укроборонпром" піднявся на 24 позиції у рейтингу оборонних компаній: із 89-го на 65 місце. Про це йдеться в серпневому рейтингу від Defense News.

У статистичних показниках вказано, що дохід компанії, яка працює виключно в оборонній сфері, у 2022 році становив 1,28 млрд, у 2021-му – 754,75 млн доларів, що показує 70% зростання.

Про перетворення "Укроборонпрому" на акціонерне товариство

21 березня Кабмін ухвалив рішення про перетворення державного концерну "Укроборонпром" на акціонерне товариство "Українська оборонна промисловість", 100% акцій якого належать державі. Модель трансформації концерну в сучасну оборонну компанію реалізовують у межах окремого закону, який президент Володимир Зеленський підписав у жовтні 2021 року.

Так, планується, що 63 підприємства стануть основою для п'яти галузевих науково-виробничих об'єднань – бронетехніка, авіаремонт, високоточне озброєння і боєприпаси, радарні системи і морські системи. І це все має бути зовсім у новому форматі – відповідно до принципів корпоративного управління OECD, стандартів НАТО.

Читайте також:
ДП ДП "Антонов" перетворили на акціонерне товариство
"Укроборонпром" створив Центр реінтеграції ветеранів
Наглядову раду Наглядову раду "Укроборонпрому" очолив Давід Ломджарія
Кабмін затвердив фінплан Кабмін затвердив фінплан "Укроборонпрому" на 2024 рік