USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

ДП "Антонов" перетворили на акціонерне товариство

Ці зміни не впливають на форму державної власності – 100% акцій АТ "Антонов" є власністю держави
ДП Антонов
Ілюстративне фото
Джерело: ANTONOV Company

Державне підприємство "Антонов" трансформували в Акціонерне товариство. Це відбулося в рамках реформування державного сектора вітчизняного оборонно-промислового комплексу. Про це повідомляє Акціонерне товариство "Українська оборонна промисловість".

Зазначається, що акціонерне товариство "Антонов" залишається правонаступником Державного підприємства, а його команда забезпечить правовий перехід до нової організаційної структури зі збереженням попередніх домовленостей з клієнтами та партнерами й дбаючи про інтереси працівників.

"Перетворення ДП "Антонов" на Акціонерне товариство – надважливий крок уперед для всієї української авіапромисловості. Це надає нові можливості для розвитку, виробництва, впровадження нових технологій та співпраці з іноземними партнерами. Підприємство стає більш прозорим і привабливим для залучення додаткових фінансових ресурсів, спрямованих на подальший розвиток та модернізацію", – наголосив генеральний директор АТ "Українська оборонна промисловість" Герман Сметанін.

Більше про "Антонов"

"Антонов" – це українське  авіаційне підприємство, що об'єднує конструкторське бюро, комплекс лабораторій, експериментальний та серійний завод і випробувальний комплекс. На ньому розроблено понад сто типів літаків та їх модифікацій. Проте у світі "Антонов" відомий передусім як розробник транспортних, регіональних пасажирських літаків та літаків спеціального призначення.

З 4 квітня 2015 року "Антонов" входить до складу державного концерну "Укроборонпром".

На підприємстві реалізовано повний цикл створення сучасного літака – від розробки та серійного виробництва до забезпечення комплексної післяпродажної підтримки.

Зазначимо

"Антонов" став сьомим підприємством "Укроборонпрому", корпоратизованим з початку 2024 року та другим Акціонерним товариством, яке було утворено з підприємств АТ "УОП" з початку реалізації реформи державної оборонки.

Нагадаємо, що у червні минулого року Держконцерн "Укроборонпром" було реорганізовано в АТ "Українська оборонна промисловість".

За словами прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, перетворення ДК "Укроборонпром" на акціонерне товариство дасть змогу створити хороші умови для залучення інвестицій у виробництво зброї, техніки та амуніції, а також посилити взаємодію з нашими західними партнерами.

Також наприкінці 2023 року уряд ухвалив рішення про перетворення ДП "Енергоатом" на акціонерне товариство.

Читайте також:
"Укроборонпром" створив Центр реінтеграції ветеранів
Наглядову раду Наглядову раду "Укроборонпрому" очолив Давід Ломджарія
Кабмін визначив новий склад наглядової ради Кабмін визначив новий склад наглядової ради "Укроборонпрому". Хто потрапив?
Кабмін затвердив фінплан Кабмін затвердив фінплан "Укроборонпрому" на 2024 рік