USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Відновленння американської бронетехніки: "Укроборонпром" створить спільне підприємство з Amentum Services

Українські виробники зброї сподіваються на допомогу партнерів щодо отримання технічної документації та запчастин, які знадобляться під час ремонту бронетехніки
підписали угоду
Під час підписання угоди
Джерело: Укроборонпром

АТ "Українська оборонна промисловість" підписало меморандум про наміри створити спільне підприємство з американською компанією Amentum Services. Угода стосується співпраці щодо відновлення та техобслуговування бронетехніки виробництва Сполучених Штатів Америки, повідомили в пресслужбі "Укроборонпрому".

Зазначається, що Amentum Services, Inc є однією з провідних компаній у сфері глобального проєктування, управління проєктами та інтеграції рішень.

"Йдеться про потенційну співпрацю щодо відновлення та технічного обслуговування бронетехніки американського виробництва", – розповіли в пресслужбі.

Подія відбулася у присутності міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олександра Камишіна та спеціальної представниці США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер.

В "Укроборонпромі" додали, що українські виробники зброї сподіваються на допомогу партнерів щодо отримання технічної документації, обладнання та запчастин, які знадобляться під час ремонту та техобслуговування бойових броньованих машин американського виробництва.

Ремонт та виробництво бронетехніки

Варто додати, що в Україні запрацював перший спільний з АТ "Українська оборонна промисловість" цех Rheinmetall з ремонту та виробництва бронетехніки. 

Наразі основне призначення нового майданчика – ремонт військової техніки розробки німецького концерну Rheinmetall. Відкриття цеху прискорить відновлення бойових машин і повернення їх на передову, а згодом дасть змогу виробляти нову техніку для сил безпеки та оборони України силами українських зброярів.

З цього приводу міністр Камишін заявляв про прагнення розвивати вітчизняні виробничі можливості спільно із союзниками. І вважає, що українська оборонка – частина європейського ОПК, яка зміцнює систему колективної безпеки Євросоюзу. Тому відкриття спільного з Rheinmetall виробничого майданчика – це не тільки крок до перемоги України, а й "важливий етап у побудові арсеналу вільного світу".

До того ж Україна у 2024 році наздогнала Росію за виробництвом дронів-камікадзе, аналогічним Shahed-131 та Shahed-136. 

За словами гендиректора "Укроборонпрому" Германа Сметаніна, підписано низку контрактів з приватними виробниками, переважно це стосується ліцензійного виробництва. Так, зокрема, йдеться про виробництво дронів. Оскільки приватні підприємства не можуть забезпечити потрібну кількість, тому підписують ліцензійну угоду, і до виробництва залучаються підприємства "Укроборонпрому".

Читайте також:
Цього року в ряди ВМС стане флагман Цього року в ряди ВМС стане флагман "Гетьман Іван Мазепа": Як його застосовуватимуть
Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька
З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна
Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі