USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

Україна запустила серійне виробництво дронів-камікадзе, які є потужнішими за іранські: Які ще напрямки розвиває "Укроборонпром"?

Дальність бойового вильоту нової розробки – до 1000 кілометрів
Укроборонпром

"Укроборонпром"

Джерело: відкриті джерела

Україна має потужніший БПЛА, аніж іранський "Шахед". Новий дрон-камікадзе вже пішов у серійне виробництво. Крім того, "Укроборонпром" освоює розробку FPV-дронів та інвестує у виробництво патронів. Про це повідомив генеральний директор "Укроборонпрому" Герман Сметанін в інтерв’ю "Економічній правді".

Потужніший, аніж іранський "Шахед"

За словами Сметаніна, новий український дрон-камікадзе пішов у серійне виробництво. Безпілотник вже замовляють Сили оборони для своїх операцій. Рекордна дальність бойового вильоту нової розробки – до 1000 кілометрів.

"В Україні багато державних та приватних виробників. У нас є аналог "Шахеда", а є і більш потужні моделі, бо "Шахеди" так далеко не літають. Ми зараз зосередились на виробництві більш складних та дорогих проєктів з високими характеристиками", – сказав гендиректор "Укроборонпрому".

Розробка FPV-дронів

Також "Укроборонпром" освоїв виробництво FPV-дронів. На потужностях підприємства розгорнули ліцензійне виробництво трьох моделей приватних компаній.

"FPV-дронів зараз потрібно дуже багато. Ми допомагаємо приватним фірмам масштабувати їхні розробки. Підписали ліцензійні угоди з трьома великими компаніями на виробництво їхніх моделей. У нас є люди, приміщення, нам завозять компоненти і ми виробляємо. Ми допомагаємо масштабувати розробки всім, хто до нас звертається", – наголосив Сметанін.

Інвестиції у патрони

За словами Германа Сметаніна, гроші на розвиток виробництва патронів закладені в бюджет на наступний рік.

"В Україні є виробництво патронів, але не наше і його недостатньо, щоб покрити потребу Збройних сил. На наступний рік з бюджету буде виділено в сім разів більше коштів на освоєння, модернізацію і розвиток оборонної промисловості, ніж цьогоріч", – зазначив гендиректор "Укроборонпрому".

Частина цих грошей піде саме на розвиток спроможностей по виробництву патронів. 

Раніше ми повідомляли, що в Україні спростили процедуру списання БПЛА та техніки на фронті.

Завдяки спрощенню процедури та скороченню строків списання командири будуть оперативніше отримувати інформацію про потребу у військовій техніці.

Читайте також:
Україна суттєво наростила виробництво боєприпасів і наздогнала Росію за виготовленням дронів-камікадзе Україна суттєво наростила виробництво боєприпасів і наздогнала Росію за виготовленням дронів-камікадзе
Кабмін підтримав проєкт указу Зеленського про створення Сил безпілотних систем в ЗСУ Кабмін підтримав проєкт указу Зеленського про створення Сил безпілотних систем в ЗСУ
Кількість російських дронів на фронті за останні три місяці збільшилася щонайменше вдвічі, – джерела Кількість російських дронів на фронті за останні три місяці збільшилася щонайменше вдвічі, – джерела
ДП ДП "Антонов" перетворили на акціонерне товариство