USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

"Укроборонпром" піднявся в рейтингу оборонних компаній світу: На якій позиції український концерн?

Держконцерн піднявся на 24 позиції
Укроборонпром

"Укроборонпром"

Джерело: відкриті джерела

Держконцерн "Укроборонпром" піднявся на 24 позиції у рейтингу оборонних компаній: із 89-го на 65 місце. Про це йдеться в оновленому рейтингу від Defense News.

У статистичних показниках вказано, що дохід компанії, яка працює виключно в оборонній сфері, у 2022 році становив 1,28 млрд, у 2021 році – 754,75 млн доларів, що показує 70% зростання.

При цьому у першій десятці рейтингу – шість компаній зі США, три – з Китаю та одна – з Великої Британії.

Про перетворення "Укроборонпрому" на акціонерне товариство

21 березня Кабмін ухвалив рішення про перетворення державного концерну "Укроборонпром" на акціонерне товариство "Українська оборонна промисловість", 100% акцій якого належать державі. Модель трансформації концерну в сучасну оборонну компанію буде реалізовано в межах окремого закону, який президент Володимир Зеленський підписав у жовтні 2021 року.

Так, планується, що 63 підприємства стануть основою для п'яти галузевих науково-виробничих об'єднань – бронетехніка, авіаремонт, високоточне озброєння і боєприпаси, радарні системи і морські системи. І це все має бути зовсім у новому форматі – відповідно до принципів корпоративного управління OECD, стандартів НАТО.

До речі, у липні цього року Україна виробила вдвічі більше мінометних та артилерійських боєприпасів, ніж за весь минулий рік. Планується, що до кінця року країна вироблятиме 155-мм боєприпаси стандарту НАТО.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням