USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

З кінця січня у школах Київщини працюватимуть офіцери освітньої безпеки

Офіцери служби освітньої безпеки з'являться у навчальних закладах, які працюють в очному та змішаному режимах
офіцер безпеки
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Поліцейські Київщини розпочали навчання на офіцерів Служби освітньої безпеки (СОБ). Вже наприкінці січня вони працюватимуть у дев'ятьох школах області. Про це повідомили у поліції Київщини.

Зазначається, що офіцери Служби освітньої безпеки з'являться у навчальних закладах, які працюють в очному та змішаному режимах. 

Поки триває новий набір офіцерів Служби освітньої безпеки, їхні обов’язки виконуватимуть чинні поліцейські.

Навчання офіцерів Служби освітньої безпеки триватиме тиждень. Майбутні спеціалісти набуватимуть навичок з основних принципів надання першої медичної допомоги, а також освоюватимуть діяльність закладів освіти, порядок їхнього функціонування, вивчатимуть основи вибухотехніки, щоб посилити спроможність захисту дітей під час навчального процесу. 

"Метою проєкту є організація безпечного освітнього середовища в умовах воєнного стану. У повноваження офіцера СОБ входитиме пропускний режим у школі, комунікація з екстреними службами, виклик поліції та особисте реагування на правопорушення, їхнє припинення, затримання правопорушників, профілактичні бесіди", – пояснюють у поліції Київської області.

Нагадаємо

"Офіцери СОБ (Служби освітньої безпеки)" – це проєкт, що реалізується за ініціативи керівництва держави, за участі Міністерства освіти й науки України, Міністерства внутрішніх справ та Національної поліції України.

Правоохоронець нестиме службу в закладі освіти і:

  1. Забезпечуватиме пропускний режим.
  2. Комунікацію з екстреними службами.
  3. Виклик поліції.
  4. Реагуватиме на звернення батьків, педагогів та дітей.
  5. Здійснюватиме припинення правопорушень.
  6. Контролюватиме евакуаційні заходи під час повітряної тривоги.
  7. Відповідатиме за безпеку дітей в першу чергу.
Новини за темою: Міносвіти готує інфраструктуру для військових кафедр у вишах: Вони мають запрацювати вже в наступному році

Строк реалізації проєкту – 2023–2025 роки.

Зазначимо, що перевагу кандидатам на посаду надаватимуть жінкам, демобілізованим чоловікам і тим, хто отримав відстрочку від призову та водночас має ментальне й фізичне здоров’я працювати.

У Міністерстві освіти й науки UWN повідомили, що всі заклади освіти в Україні поступово охоплять поліцією охорони. Правоохоронці матимуть спеціальні засоби та екіпірування, зокрема металодетектори, бодікамери, планшети та захищатимуть заклади протягом навчального дня.

Раніше Верховна Рада ухвалила законопроєкт про визнання освіти, здобутої на тимчасово окупованих територіях. Зазначалося, що відповідне рішення, зокрема, сприятиме процесу реінтеграції мешканців тимчасово окупованих територій.

Читайте також:
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки
Один із зареєстрованих хворих на гепатит А в Києві працює пекарем у закладі торгівлі Один із зареєстрованих хворих на гепатит А в Києві працює пекарем у закладі торгівлі
У Києві та області зафіксували випадки захворювання на гепатит А У Києві та області зафіксували випадки захворювання на гепатит А