USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

В українських закладах освіти планують встановити тривожні сигналізації та металодетектори

Цьогоріч було затверджено відповідну Концепцію безпеки закладів освіти
школа
Джерело: відкриті джерела

На нараді в уряді обговорили питання безпеки в українських закладах освіти. Зокрема, йшлося про забезпечення шкіл і дитячих садків укриттями, а також про можливість їхньої охорони поліцією, встановлення тривожної сигналізації та металодетекторів. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

За даними ОВА, станом на листопад цього року спорудами цивільного захисту забезпечено майже 80% закладів.

Як зазначив Денис Шмигаль, цьогоріч уряд виділив загалом 1,5 млрд гривень субвенції на ці потреби. Наступного року на укриття передбачається 2,5 млрд гривень.

"Маємо максимально забезпечити комфортні та безпечні умови для навчання дітей. Насамперед у прифронтових областях, аби якнайбільше учнів могли навчатися очно", – наголосив прем’єр-міністр.

Також на заході обговорили організацію безпечного середовища в освітніх закладах.

"Охорона поліцією, тривожна сигналізація, металодетектори тощо. Цього року затвердили відповідну Концепцію безпеки закладів освіти. Заслухали інформацію МОН та ДСНС про роботу в цьому напрямку", – сказав очільник уряду.

Прем’єр-міністр доручив Міністерству освіти і науки, Мінінфраструктури, Мінфіну спільно з обласними військовими адміністраціями забезпечити реалізацію проєктів будівництва й реконструкції укриттів у закладах освіти за рахунок відповідної субвенції з держбюджету.

Також Денис Шмигаль додав, що  МОН, МВС та інші центральні органі виконавчої влади та ОВА мають забезпечити подальше виконання заходів, передбачених Концепцією безпеки закладів освіти.

У школах працюватимуть поліцейські

Глава МВС Ігор Клименко повідомив, що працівник поліції нестиме службу в навчальних закладах та відповідатиме за безпеку дітей.

"Фахівців відбиратимемо за конкурсом, вони пройдуть ретельну перевірку та медогляд. Далі - спеціалізоване навчання, щоб бути готовими до будь-яких викликів", - заявив Клименко.

За його словами, у кожному навчальному закладі будуть металошукачі та рамки.

"Вже скоро стартуємо із набором та відбором кандидатів. А поки що 70% закладів освіти обладнані тривожними кнопками та перебувають під захистом поліції охорони", - зазначив керівник МВС.

Клименко додав, що в міністерстві знають, що робити далі заради безпеки дітей.

Раніше Верховна Рада ухвалила законопроєкт про визнання освіти, здобутої на тимчасово окупованих територіях. Зазначалося, що відповідне рішення, зокрема, сприятиме процесу реінтеграції мешканців тимчасово окупованих територій.

Читайте також:
ЄС ухвалив план України для Ukraine Facility ЄС ухвалив план України для Ukraine Facility
ЄС остаточно схвалив ЄС остаточно схвалив "торговельний безвіз" для України
Врятуватися від блекаутів. Кабмін створив штаб підготовки до опалювального сезону Врятуватися від блекаутів. Кабмін створив штаб підготовки до опалювального сезону
Безпечна освіта в умовах війни. Де найкраща ситуація з укриттями в закладах освіти? Безпечна освіта в умовах війни. Де найкраща ситуація з укриттями в закладах освіти?