USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про визнання освіти, здобутої на тимчасово окупованих територіях

Відповідне рішення, зокрема, сприятиме процесу реінтеграції мешканців тимчасово окупованих територій
освіта
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Верховна Рада ухвалила законопроєкт "Про внесення змін до деяких законів України щодо визнання результатів навчання осіб, які проживають на тимчасово окупованій території України". Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк.

Ухвалення законопроєкту №9591 в цілому підтримали 264 народних депутатів.

"Метою прийняття законопроєкту є забезпечення безперешкодної реалізації права громадянам України, які проживають на тимчасово окупованій території України, на продовження освіти шляхом відновлення механізму проходження атестації для визнання результатів такого навчання. Для цього запроваджується механізм, що визначає процедуру проходження такої атестації, та продовження навчання в українських закладах освіти", – йдеться у пояснювальній записці.

Передбачається відновлення можливості проходження атестації для визнання результатів навчання осіб, які проживають на тимчасово окупованій території України.

Зокрема документом пропонується встановити, що особи, які проходили навчання на тимчасово окупованій території України, можуть пройти атестацію для визнання результатів навчання та кредитів ЄКТС (періодів навчання) в порядку, визначеному Кабінетом міністрів України.

Також передбачається, що особам, які проходять атестацію для здобуття вищої освіти, можуть бути зараховані результати навчання та кредити ЄКТС в обсязі не більше ніж 75 відсотків загального обсягу освітньої програми.

Крім того, атестація не буде проводитись зі спеціальностей (професій), перелік яких затвердить Кабінет міністрів України.

Зазначається, що створення дієвого механізму захисту права особи на освіту сприятиме і процесу реінтеграції мешканців тимчасово окупованої території України.

Раніше у Міносвіти пояснили особливості вступної кампанії 2024 року. Уточнювалось, що до переліку обов'язкових предметів повертається історія України.

Читайте також:
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот
Військова допомога від США незабаром прибуде в Україну, – Блінкен Військова допомога від США незабаром прибуде в Україну, – Блінкен