USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Міносвіти готує інфраструктуру для військових кафедр у вишах: Вони мають запрацювати вже в наступному році

Військові кафедри будуть відповідати за базову військову підготовку
1
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

З вересня 2024 року Міністерство освіти і науки планує запровадити у вишах пілотні військові кафедри, що будуть відповідати за базову військову підготовку для всіх хлопців і бажаючих дівчат. Про це повідомив заступник міністра освіти і науки Михайло Винницький в ефірі Радіо Культура.

Військові кафедри будуть відповідати за базову військову підготовку, яка буде універсальна для всіх хлопців і бажаючих дівчат, які вступають в заклади освіти.

"Ми це плануємо запроваджувати з вересня наступного року. Зараз готується вся інфрастуктура для цього", -  зазначив Винницький.

Планується, що студенти військових кафедр матимуть три аудиторні кредити та здобуватимуть військово-облікову спеціальність "Стрілець".

За словами Винницького, спеціальність можна буде здобути, пройшовши курс тактичної медицини, базової стрільби тощо під час чотиритижневого перебування на полігоні.

Михайло Винницький наголосив, що очікується, що перші такі експерименти будуть впроваджені уже у вересні наступного року.

Раніше ми повідомляли, що У Міносвіти пояснили особливості вступної кампанії 2024 року. Зазначалося, що до переліку обов'язкових предметів повертається історія України.

Читайте також:
Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки
Безпечна освіта в умовах війни. Де найкраща ситуація з укриттями в закладах освіти? Безпечна освіта в умовах війни. Де найкраща ситуація з укриттями в закладах освіти?
Як реформуватимуть вищу освіту в Україні. Розмова із заступником міністра освіти Михайлом Винницьким Як реформуватимуть вищу освіту в Україні. Розмова із заступником міністра освіти Михайлом Винницьким
Теперішнє та майбутнє НАУ. Яким є та яким має бути Національний авіаційний університет. Розмова з в.о. ректора Ксенією Семеновою Теперішнє та майбутнє НАУ. Яким є та яким має бути Національний авіаційний університет. Розмова з в.о. ректора Ксенією Семеновою