USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 3 4 0 0 (+1260)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Франція екстрено бере курс на посилення оборони: Причини

Крім інвестицій у захист від кібератак бюджет також торкається питань ядерного стримування
Макрон

Макрон

Джерело: CNN

Військовий бюджет Франції на 2024–2030 роки буде збільшено на третину і сягне 400 млрд євро, заявив президент Еммануель Макрон, повідомляє Financial Times.

Його пропозиція ще має бути схвалена парламентом. Військовий бюджет Франції на 2019–2025 роки становив 295 млрд євро.

За словами лідера Франції, необхідно забезпечити готовність участі Збройних сил у великих військових конфліктах. Французька армія має бути готова до викликів цього століття, наголосив Макрон.

Французькі офіційні особи дедалі більше стурбовані тим, що армія країни не має достатньої кількості спорядження та боєприпасів, зазначає Financial Times.

Яка ситуація у світі довкола України зараз

Напередодні низка країн оголосили про нову військову допомогу для Києва. 

Першим Пентагон оголосив про пакет допомоги на 2,5 млрд доларів – це один із найбільших пакетів за весь час повномасштабного російського вторгнення.

До нього ввійдуть 90 бронемашин Stryker та додаткові 59 бойових машин піхоти Bradley до 50 вже наданих раніше. Це дозволить Україні створити дві бригади бронетанкової техніки.

Також до нового пакета увійдуть системи ППО NASAMS. Їхня дальність ураження залежно від ракет становить від 30 до 180 кілометрів.

А міністри оборони дев’ятьох країн за день до зустрічі контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн" оголосили про нові пакети військової допомоги. Спільну заяву, яку назвали "Талліннським зобов’язанням", підписали Естонія, Велика Британія, Польща, Латвія, Литва, а також Данія, Чехія, Нідерланди та Словаччина.

Також стало відомо, що Україна отримає в подарунок від Данії 19 самохідних артилерійських установок Caesar французького виробництва. Це всі САУ Caesar, що має наразі Данія.

А Нижня палата Генеральних штатів Нідерландів підтримала передання Києву зенітно-ракетних комплексів Patriot. Також вони готові розглянути передачу Україні винищувачів F-16.

Читайте також:
Франція підтримає Чехію й Німеччину в боротьбі з кібератаками РФ Франція підтримає Чехію й Німеччину в боротьбі з кібератаками РФ
Макрон заявив, що не змінив думки про введення військ в Україну і знову назвав умови Макрон заявив, що не змінив думки про введення військ в Україну і знову назвав умови
Макрон думає над впровадженням ядерної зброї Франції в систему захисту Європи від РФ Макрон думає над впровадженням ядерної зброї Франції в систему захисту Європи від РФ
Франція збирається запросити РФ на церемонію річниці висадки союзників у Нормандії, – ЗМІ Франція збирається запросити РФ на церемонію річниці висадки союзників у Нормандії, – ЗМІ