USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 5 0 5 4 (+1124)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

США можуть передати Україні бойові машини Stryker. Що про них відомо

У Пентагоні говорять про нову техніку, яку можуть поставити Україні. Це привід поговорити про неї детальніше
ББМ Stryker
Джерело: відкриті джерела

У Сполучених Штатах Америки розглядають можливість передачі Україні бойових броньованих машин (ББМ) Stryker. Видання Politico, ще раніше, посилаючись на власні джерела, уточнювало, що остаточне рішення не ухвалене, проте такі розмови розпочалися.

Підтвердження "таких розмов" з'явилося вже скоро. Причому, судячи зі всього, розмови отримали максимально конкретне продовження. 

Отже, йдеться про новий пакет військової допомоги США Україні, про який можуть оголосити вже на днях. Як пише AP, до нього серед іншого мають увійти не менше 50 бронемашин Bradley, а також близько 100 машин Stryker.

Цифри пакета можуть змінитися, наразі проводяться остаточні обговорення. Очікується, що оголошення буде на найближчому засіданні країн – союзників України у форматі "Рамштайн", яке заплановане на 20 січня. 

Що таке Stryker

Почнемо з того, що це ББМ. Тобто бойова броньована машина. Виробник – американська компанія General Dynamics Land Systems. Дані ББМ перебувають на озброєнні механізованих військ армії Сполучених Штатів. 

Бойові машини сімейства Stryker призначені для транспортування підрозділів мотопіхоти (зазвичай мотопіхотного відділення) на полі бою, ведення ними бою з машини, вогневої підтримки їх у процесі та після спішування, а також для всебічної підтримки й забезпечення бойових дій механізованих підрозділів армії.

ББМ Stryker активно використовувалися під час війни в Іраку і в Афганістані. 

Технічні характеристики (в залежності від модифікації ББМ)

Вага – від 16,47 до 18,77 т.

Довжина – 6950–7250 м.

Ширина – 2720–2840 м.

Висота – 2640–3160 м.

Екіпаж – 3+9.

Броня – сталева, високої твердості.

Швидкість: по шосе – 100 км/год; по бездоріжжю – 64 км/год.

Читайте також:
Ворог атакував енергетичну інфраструктуру України у кількох областях: Є пошкодження обладнання. Оновлено Ворог атакував енергетичну інфраструктуру України у кількох областях: Є пошкодження обладнання. Оновлено
У Львівській області співробітники ТЦК будуть чергувати на блокпостах У Львівській області співробітники ТЦК будуть чергувати на блокпостах
Канада виділить 2,3 млн доларів на виробництво українських дронів Канада виділить 2,3 млн доларів на виробництво українських дронів
В МЗС не змогли пояснити, на якій підставі українцям за кордоном відмовлять в консульських послугах, - В'ятрович В МЗС не змогли пояснити, на якій підставі українцям за кордоном відмовлять в консульських послугах, - В'ятрович