USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Естонія надалі будуватиме лінію оборони на кордоні з РФ

Міністр оборони Естонії поставив питання про те, чи можна вірити диктатору Путіну на тлі його слів та поведінки в останні роки
Естонія Росія прапор
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Естонія продовжить будувати лінію оборони на кордоні з РФ. Про це заявив міністр оборони країни Ханно Певкур, повідомляє DW.

За його словами, Таллінн не змінить своїх планів лише тому, що президент Росії Владімір Путін під час інтерв'ю американському журналісту Такеру Карлсону заявив про відсутність територіальних претензій до країн Балтії.

Міністр поставив питання про те, чи можна вірити російському диктатору на тлі його слів та поведінки в останні роки.

"Ми підвищуємо нашу готовність. І це мають робити всі. Не тільки тут, в Естонії, а й у всіх інших країнах", – говорить Певкур.

Естонія встановлює додаткові загородження на кордоні з Росією

На прикордонному пункті в Нарві (Естонія) ще з осені минулого року продовжили підготовку до можливого закриття кордону з Російською Федерацією. Там на мосту встановлювали додаткові загородження.

Зазначається, що перші бетонні піраміди на мосту в Нарві з'явилися ввечері 16 листопада 2023 року. Це сталося після того, як на східний кордон Естонії прибули 19 громадян Сомалі та Сирії, які намагалися без законних підстав проникнути в країну через нарвський прикордонний перехід.

А вже в січні цього року міністри оборони Латвії, Литви та Естонії домовилися створити єдину лінію оборони вздовж своїх кордонів з РФ та Білоруссю для стримування та захисту від військової загрози у разі потреби.

За даними ЗМІ, Естонія планує збудувати близько 600 бетонних бункерів на східних рубежах.

Новини за темою: Росія змінила тактику наступу і планує посилювати його, – розвідка Естонії

Також ми повідомляли, що Естонія підготувала для західних країн план військової стратегії, щоб допомогти Україні виграти війну. План розрахований на три роки.

Крім того, президент Володимир Зеленський відвідав Естонію, де глава Естонії закликав зняти обмеження на постачання далекобійної зброї для України. Алар Каріс заявив, що Таллінн проти обмежень на удари по Росії зброєю, яку дають Україні західні партнери. 

Читайте також:
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
Естонія серйозно розглядає варіант відправки війська на тилові роботи в Україну, – радник президента Естонія серйозно розглядає варіант відправки війська на тилові роботи в Україну, – радник президента
В Литві оштрафували компанію за придбання товарів у підсанкційних російських підприємств В Литві оштрафували компанію за придбання товарів у підсанкційних російських підприємств