USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Естонія встановлює додаткові загородження на кордоні з Росією

Перші бетонні піраміди на мосту в Нарві з'явилися ввечері 16 листопада
Естонія встановлює додаткові загородження на кордоні з Росією
Естонія встановлює додаткові загородження на кордоні з Росією
Джерело: ERR

На прикордонному пункті в Нарві (Естонія) продовжили підготовку до можливого закриття кордону з Російською Федерацією. Там на мосту було встановлено додаткові загородження. Про це повідомляє видання ERR.

Зазначається, що перші бетонні піраміди на мосту в Нарві з'явилися ввечері 16 листопада. Це сталося після того, як на східний кордон Естонії прибули 19 громадян Сомалі та Сирії, які намагалися без законних підстав проникнути в країну через нарвський прикордонний перехід.

Автори зазначають, що у четвер, 23 листопада, Ідайська префектура Департаменту поліції та прикордонної охорони повідомила, що у зв'язку із загостренням міграційної ситуації прикордонний пункт у Нарві може бути закритий. У такому разі буде складно повернутися в Естонію, тому влада не рекомендує їздити в Російську Федерацію.

"Ми готуємося до закриття прикордонного пункту. Минулого тижня ми встановили там загородження, а найближчими днями ще більше посилимо захист нарвських прикордонних переходів. Ми закриємо для руху дві смуги, це поки що не перешкоджатиме руху автомобілів. А на закритому наразі пішохідному прикордонному пункті "Нарва-2" зміцнимо огорожі на мосту, щоб не можна було його використовувати для незаконного перетину кордону", - йшлося у заяві.

Ідайська префектура додала, що вони уважно стежать за тим, що відбувається на кордоні, бо РФ здійснює міграційний тиск щодо Естонії та Фінляндії, відправляючи до кордону людей, які не мають права на в'їзд до Євросоюзу.

З минулого тижня кілька великих груп намагалися потрапити до Естонії.

Зазначається, що загородження стануть у пригоді й надалі, оскільки з 1 лютого закриється на реконструкцію КПП "Івангород".

"Два сценарії використання загороджень: з 1 лютого, коли Івангород закриють, і другий - у разі виникнення необхідності", - зазначили в Департаменті поліції та прикордонної охорони.

Раніше ми повідомляли, що Естонія та Норвегія розглядають можливість закриття кордону з РФ. Тоді керівник прикордонної служби Естонії Вейко Коммусаар зазначив, що в'їзд до Євросоюзу через Естонію можливий тільки для тих, хто має на це всі законні підстави.

Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму