USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Про Україну, війну, домовленості та історію: Що розповів Володимир Путін в інтерв'ю Такеру Карлсону?

Наводимо деякі тези з інтерв'ю
путін і карлсон
Путін і Карлсон під час розмови
Джерело: скріншот

Президент РФ Володимир Путін дав понад двогодинне інтерв'ю американському журналісту Такеру Карлсону, яке вже зібрало більше ніж 50 млн переглядів. Гучна розмова диктатора виявилася не більше ніж черговим повтором багатократно озвучених раніше тез. Путін звинуватив Україну в нібито нападі на Росію, говорив про Сталіна, скаржився на Бандеру з Шухевичем та назвав Київ "історично російською землею". 

Наводимо деякі тези з інтерв'ю.

Війна в Україні

Говорячи про війну проти України, Путін сказав, що Росія поки "не досягла цілей СВО", зокрема одна з них – це денацифікація, яка передбачає "заборону усіляких неонацистських рухів".

"Росія ні на кого не нападала ні у 2014-му, ні у 2022 роках. Україна почала війну, а мета Росії – припинити її", – заявив диктатор.

За словами Путіна, у травні 2022-го мирні переговори з Україною "майже завершилися", але потім Україна нібито відкинула всі ці угоди та "підкорилася вказівкам західних країн, європейських країн і США боротися з Росією до кінця".

Однак після відведення військ від Києва в лютому 2022 року, на думку диктатора, "Україна відкинула всі домовленості". Так, Путін вкотре поскаржився на те, що його нібито "кинули" під час переговорів в Стамбулі, виправдовуючи відступ російських військ з-під Києва та півночі України. І покладає провину таких рішень, зокрема, на колишнього прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона, який начебто відмовив президента України Володимира Зеленського від підписання мирної угоди на ранніх стадіях війни.

Втім, навіть після всього цього президент країни-терористки все ще сподівається, що Росія та Україна "рано чи пізно домовляться".

Водночас, як стверджує Путін, у РФ вважають держпереворотом все, що сталося після 2014 року.

Новини за темою: Путін хоче інтегрувати окуповані українські території до складу РФ упродовж наступних шести років, – ISW

Крим

За словами Путіна, Росія "була змушена взяти Крим під свій захист, оскільки півострів був під загрозою".

Водночас щодо питання окупації Росією Криму Карлсон заявив, що російський диктатор не поверне Крим Україні задля досягнення миру.

"Подобається вам це чи ні, Путін почне ядерну війну через Крим, якщо потрібно буде. Лише бовдурі можуть вважати, що РФ віддасть півострів", – сказав американський журналіст.

Новини за темою: Чи послабив Путін свою ядерну риторику: Західні ЗМІ називають ймовірні причини

Київ та українські землі

За словами Путіна "усе лівобережжя Дніпра, включно з Києвом, є історично російськими землями", а назву "Україна" придумали поляки".

Також диктатор приніс на інтерв'ю папку, в якій нібито були документи, де Хмельницький просить взяти "під сильну руку царя частину російських земель, які зараз називаються Україною".

Додамо, Путін розпочав інтерв’ю саме з довгого уроку нібито історії: висував маніпулятивні твердження про суверенітет України й спотворював історичні інтерпретації української державності. Говорив і про Сталіна, ще й встиг поскаржитися на Бандеру з Шухевичем.

Новини за темою: В ISW проаналізували заяви Путіна про "демілітаризовану зону" в Україні

Захід, США, НАТО

Разом з тим російський президент згадав у розмові й про Північноатлантичний альянс та вплив США на війну в Україні.

"НАТО може гідно визнати контроль РФ за новими територіями, варіанти є, якщо є бажання. Захід почав усвідомлювати неможливість стратегічної поразки Росії, нехай подумає, що робити далі, ми готові до діалогу. Та й Гітлера немає вже 80 років, але його справа живе та Зеленський аплодує йому стоячи в канадському парламенті. Навіщо США воюють в Україні за тисячі кілометрів від власної території?" – зазначив Путін.

Зрештою зі всієї розмови головною тезою думок Путіна є намагання донести до Заходу, що його буцімто "цікавить лише Україна". Тому тиран просить Сполучені Штати Америки "віддати її, щоб на цьому всі розійшлися".

Новини за темою: Путін перетворив відхід великих західних компаній з Росії на "золоту жилу", – ЗМІ

Що відомо про Карлсона?

Такер Карлсон славиться в США як агресивний трампіст, прихильник політики Путіна. Просував кремлівські наративи про біолабораторії в Україні, громадянську війну на Донбасі та виправдовував повномасштабне вторгнення РФ 24 лютого 2022 року.

Журналіст був ведучим програми "Такер Карлсон сьогодні ввечері" на телеканалі Fox News з 2016-го по 2023 рік, але у квітні минулого року його звільнили без офіційного пояснення з боку роботодавця.

CNN зазначав, що "Карлсон був головним пропагандистом теорій змови та радикальної риторики на телеканалі".

А депутати Європейського парламенту закликали ввести санкції із забороною в′їзду до ЄС щодо американського скандального колишнього ведучого телеканалу Fox News Такера Карлсона через його інтерв’ю з російським диктатором Володимиром Путіним.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат