USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Росія планувала вбивства тих, хто сприяє військовій допомозі Україні на Заході

Західні спецслужби розкрили плани РФ
ФСБ
ФСБ
Джерело: відкриті джерела

Росія планувала вбивства, підпали та інші диверсії в Європі проти компаній і людей, пов'язаних із підтримкою українських військових. Про це повідомляє Associated Press, посилаючись на власні джерела.

Росія планувала вербувати найманців для втілення своїх задумів - зокрема для вбивств. Так, серед жертв РФ мав бути зокрема гендиректор збройового концерну Rheinmetall Армін Паппергер.

Захід вважає причетною Росію до нещодавніх пожежі на промислових і комерційних об'єктах у Литві, Польщі, Великій Британії, Німеччині та інших країнах, а також інспірований Мінськом і Москвою міграційний тиск.

Німеччина відреагувала

Вашингтон вчасно поінформував Німеччину, і німецькі служби безпеки змогли захистити Паппергера.

"Ми не дозволимо, щоб нас залякала Росія, і продовжимо робити все можливе, щоб запобігти російським загрозам у Німеччині", - заявила міністр внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер.

Компанія Rheinmetall прямо не підтвердила ці повідомлення, але заявила, що "завжди вживаються необхідні заходи" для забезпечення безпеки за результатами регулярних консультацій з органами безпеки.

Кремль весь час займається зловмисною діяльністю і намагається впливати на країни Європи. Наприклад цьогоріч агенти російського ГРУ могли впливати на американських дипломатів і розвідників секретною зброєю, що викликає так званий "гаванський синдром". 

Тим часом Варшава ввела обмеження на пересування російських дипломатів по території країни, які стосуватимуться усіх, крім посла РФ.

Читайте також:
Литва на кордоні з РФ встановила Литва на кордоні з РФ встановила "зуби дракона"
Іран невдовзі почне постачати РФ балістичні ракети, – Bloomberg Іран невдовзі почне постачати РФ балістичні ракети, – Bloomberg
Зеленський запровадив санкції проти колаборантів і компаній з РФ Зеленський запровадив санкції проти колаборантів і компаній з РФ
Росія перекидає війська з України до Курської області Росія перекидає війська з України до Курської області