USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Естонія розробила план військової стратегії Заходу для перемоги України

Документ призначений для всіх країн – учасниць робочої групи "Рамштайн"
Калев Стойческу
Голова комісії Рійгікогу з державної оборони Калев Стойческу
Джерело: відкриті джерела

Естонія підготувала для західних країн план військової стратегії, щоб допомогти Україні виграти війну. План розрахований на три роки. Про це повідомляє ERR.

Документ призначений для всіх країн – учасниць робочої групи "Рамштайн", і це своєрідний заклик, який наочно демонструє, що за умови консолідації зусиль західних країн внесок у перемогу України потрібен зовсім невеликий. Так, ВВП усіх країн – учасниць робочої групи "Рамштайн" становить 47 трильйонів євро, з яких на допомогу Україні було спрямовано лише 0,2%. При цьому ВВП Росії оцінюється лише у 2 трильйони євро.

"Обсяг економіки Заходу більший за економіку Росії в десятки разів. Тут різниця величезна. Проблема в тому, що Росія вже перейшла на шлях військової економіки, тобто у них вже половина економіки працює безпосередньо на це, а на Заході це не так, ще не прокинулися, так би мовити", – заявив голова комісії Рійгікогу з державної оборони Калев Стойческу.

Крім цього, Заходу необхідно наростити виробництво оборонно-промислового сектора. Однак, на прикладі Естонії, для цього знадобиться два роки.

Новини за темою: Естонія встановлює додаткові загородження на кордоні з Росією

Естонія закликає союзників надати Україні всю необхідну зброю

Країни Заходу повинні допомагати Україні всіма типами і видами озброєнь, адже лише це допоможе результативно відбивати атаки Росії. Зокрема Києву слід надати ракети великої дальності. Про це заявила прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас.

На її думку, з політичної точки зору, Захід повинен допомогти Україні всіма наявними засобами та військовим обладнанням, бо "це той шлях, яким Україна справді може дати відсіч агресору". Каллас нагадала, що Естонія вирішила надавати щорічну допомогу Україні обсягом 0,25% свого ВВП протягом наступних чотирьох років і звернулися до союзників з проханням ухвалити аналогічне рішення.

"Сукупні оборонні бюджети коаліції "Рамштайну" набагато більші за надто роздутий російський бюджет. Щомісяця Росія витрачає на війну близько 5,3 млрд євро. Однак якщо взяти сукупні бюджети і ці 0,25% ВВП усіх країн коаліції "Рамштайну", то це буде 120 мільярдів. Така допомога, безумовно, переломила б ситуацію на користь України. Партнери і союзники мають надати Києву усе військове обладнання, що мають", – сказала прем'єрка Естонії.

За її словами, відсутність в України далекобійної зброї дає агресору перевагу для захоплення більшої кількості її територій.

"Щоб змінити ситуацію, ви (Україна, – ред.) повинні мати далекобійну зброю, щоб і з російської сторони був розрахунок, що вони (росіяни, – ред.) також можуть завдати нам шкоди. Якщо вони думають, що можуть тільки виграти, то, звичайно, вони не відчувають загрози і просто продовжують (бити по Україні, – ред.)", – сказала очільниця естонського уряду.

Також Каллас зазначила, що деякі західні країни бояться програшу Росії та наслідків такого розвитку подій. На її думку, головне завдання сьогодні – закінчити війну. Кая Каллас наголосила, якщо країни Заходу не допоможуть Україні перемогти, наступним об'єктом вторгнення може стати Північноатлантичний союз (НАТО).

Нагадаємо, Естонія має намір вкладати в оборону України 0,25% ВВП протягом наступних чотирьох років і закликає партнерів зробити те саме. Про це заявила прем'єр-міністерка країни Кая Каллас на пресконференції.

Нещодавно президент України Володимир Зеленський відвідав Естонію, де глава Естонії закликав зняти обмеження на постачання далекобійної зброї для України. Алар Каріс заявив, що Естонія проти обмежень на удари по Росії зброєю, яку дають Україні західні партнери. Про це він сказав під час зустрічі із Зеленським.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат