USD
НБУ
39.40
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.34
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 5 3 0 0 (+1040)
USD
НБУ
39.40
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.34
Готівка
42.90

Закликав до геноциду та знищення держави: В Україні заочно засудили російського журналіста Красовського

Знищити Україну як державу, вбивати українців та топити дітей – такі заклики червоною ниткою йшли через всі відео і публікації Красовського
 Антон Кузнєцов-Красовський

Колишній директор Russia Today Антон Кузнєцов-Красовський

Джерело: відкриті джерела

Директора російського пропагандистського телеканалу Russia Today Антона Кузнєцова-Красовського засудили до п'яти років позбавлення волі за заклики до зміни державної влади в Україні і до геноциду українців. Про це повідомляють в пресслужбі СБУ. 

Український суд визнав винним пропагандиста у двох злочинах – у публічних закликах до повалення конституційного ладу в Україні й розповсюдженні матеріалів із закликами до таких дій з використанням ЗМІ (ч. 3 ст. 109), а також у публічних закликах до геноциду і виготовленні та поширенні матеріалів із закликами до геноциду (ч. 2 ст. 442 ККУ).

ЧИМ "ВІДМІТИВСЯ" КРАСОВСЬКИЙ

Він публічно підтримував повномасштабне вторгнення РФ до України, виправдовував злочини росіян та закликав до геноциду українців. Свої "тези" російський пропагандист розповсюджував під час ефірів на RT, а також через підконтрольні телеграм-канали. Ось деякі з них: 

  • "Этой страны не должно быть! И мы сделаем все, чтоб ее не было". Експерти відмітили в цих словах пропаганду знищення як держави і винятковість російського народу.  
  • "Ребят, ну очевидно, что надо взять себя в руки. Собраться. Перестать думать о "братьях". Они не братья нам. Я там вырос, со знанием дела говорю. Мочите! Давайте! Хватит!" – так пропагандист говорив про обстріли російського Бєлгорода.  
  • Якщо Україна і Грузія вступлять в НАТО, за словами Красовського, Росія введе війська: "Мы введем войска в Украину. Это наша земля. Вот вам! Хрен вам, а не НАТО. Даже не мечтайте, твари!"
  • "Мы отнимем у вас вашу Конституцию… Мы сожжем ее на Крещатике вместе с вами на ваших же огнях, как вы и любите. На шинах, на покрышках… Никакая Украина, это наша русская земля. Никакая Украина там ничего не решит… Россия заберет себе законно причитающиеся русские земли, так называемая Украина… Которые подарил украинцам Сталин…. Сталин создал вашу Украину! В каждом городе Украины должен стоять огромный памятник Сталину", – саме так злочинець реагував на закріплений в Конституції євроатлантичний напрям нашої держави. 
  • "А прям топить таких надо было в Тисине. Прямо вот там, где "плыве кача". Прям топить надо таких детей, топить прямо в Тисине. Это не ваш метод, поэтому вы интеллигентные люди и писатели-фантасты, а это наш метод. Сказал, что "москали оккупировали". Цими словами він здивував навіть Маргариту Симонян – топпропагандиста Росії і головного редактора каналу RT. Навіть вона назвала слова Красовського "дикими і огидними" і заявила, що припиняє співпрацю з Красовським.

Тим часом СБУ повідомила про підозру суддям Конституційного суду РФ, які "узаконили" приєднання окупованих районів України до Росії. Правоохоронці встановили, що судді підписали постанови "про прийняття до складу РФ" так званих "Донецької та Луганської народних республік", а також частини Запорізької і Херсонської областей. Ці рішення російське керівництво використовувало як формальний етап в анексії захоплених районів України.

Читайте також:
Путін прагне захопити Харків і Київ: Чи почне Росія наступ? Путін прагне захопити Харків і Київ: Чи почне Росія наступ?
Країни ЄС отримали пропозицію 14 пакета санкцій проти Росії. Він містить обмеження на імпорт СПГ Країни ЄС отримали пропозицію 14 пакета санкцій проти Росії. Він містить обмеження на імпорт СПГ
Україна не бачить підстав для визнання Путіна легітимним президентом РФ: Заява МЗС щодо так званої Україна не бачить підстав для визнання Путіна легітимним президентом РФ: Заява МЗС щодо так званої "інавгурації" Путіна
Ухилянтів можуть штрафувати без рішення суду та арештовувати їх рахунки: Що передбачає законопроєкт Ухилянтів можуть штрафувати без рішення суду та арештовувати їх рахунки: Що передбачає законопроєкт