USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

СБУ повідомила про підозру суддям Конституційного суду РФ, які "узаконили" анексію частини України

За злочини проти України їм загрожує довічне позбавлення волі
суд
Джерело: відкриті джерела

Служба безпеки України повідомила про підозру 10 суддям Конституційного суду РФ. Їх підозрюють у визнанні "законними" договорів про "приєднання до Росії тимчасово окупованих територій України, інформують в пресслужбі СБУ.

Правоохоронці розповіли, що для цього судді підписали постанови про прийняття до складу країни-агресора так званих "Донецької та Луганської народних республік", а також частини Запорізької і Херсонської областей. Російське керівництво використовувало ці документи як формальний етап в анексії захоплених районів України.

Суддям повідомлено про підозру в пособництві у посяганні на територіальну цілісність та недоторканність України (ч. 5 ст. 27 та ч. 3 ст. 110 Кримінального кодексу України). Їм загрожує покарання до 15 років ув’язнення або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна. Зараз проводяться заходи для притягнення злочинців до відповідальності за злочини проти України. 

Новини за темою: СБУ повідомила про підозру голові російського Промсвязьбанку

ЩО ПЕРЕДУВАЛО

З 23-го по 27 вересня минулого року на тимчасово окупованих територіях Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей проводилися псевдореферендуми про приєднання територій до складу РФ.

30 вересня президент Володимир Путін підписав документи про приєднання українських окупованих росіянами територій до Росії. Пізніше російський Конституційний суд підтримав це рішення. 

На події відреагував міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Він зазначив, що проведення у цих областях так званих "референдумів" не змінять реальний статус цих земель, а Україна має право продовжувати звільняти свої території.

Міжнародна спільнота також не залишилася осторонь. У ЄС попередили, що за жодних умов не визнають результатів таких "голосувань", а всі причетні до них будуть притягнуті до відповідальності.


Читайте також:
Російський Червоний Хрест працює на Путіна? МФЧХ ініціювала перевірку Російський Червоний Хрест працює на Путіна? МФЧХ ініціювала перевірку
Окупанти намагаються взяти Часів Яр в оточення Окупанти намагаються взяти Часів Яр в оточення
Парламентський комітет Швейцарії підтримав виділення Україні 5,5 млрд доларів Парламентський комітет Швейцарії підтримав виділення Україні 5,5 млрд доларів
Цього року в Україну прибудуть F-16 разом із пілотами та обслуговуючим персоналом, – Остін Цього року в Україну прибудуть F-16 разом із пілотами та обслуговуючим персоналом, – Остін