USD
НБУ
39.72
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.81
Готівка
43.15
Втрати орків: 4 8 4 0 3 0 (+1740)
USD
НБУ
39.72
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.81
Готівка
43.15

До Києва прибула місія МВФ: Обговорять "виклики, що стоять перед економікою України"

Заплановані зустрічі з представниками влади в Україні та іншими партнерами
МВФ

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Представники Міжнародного валютного фонду (МВФ) з робочим візитом прибули до Києва, де обговорять з українською владою цілі економічної політики Києва та виклики, що стоять перед економікою. Про це йдеться у заяві постійного представника МВФ в Україні Ваграма Степаняна.

Місія Фонду на чолі із заступником директора Європейського департаменту Умой Рамакрішнан сьогодні у Києві розпочинає зустрічі з представниками влади та іншими партнерами.

"Дискусії фокусуватимуться на цілях економічної політики влади України та викликах, які стоять перед економікою України. Команда МВФ також візьме участь 13 лютого в інавгураційному засіданні керівного комітету Фонду розвитку потенціалу України, який адмініструє МВФ. На цій зустрічі обговорюватимуться пріоритети щодо посилення можливостей України та підтримка Міжнародним валютним фондом", – йдеться у заяві.

Після цього 17 лютого у Варшаві місія МВФ на чолі з Гевіном Греєм розпочне дискусії з представниками влади України у контексті третього перегляду програми розширеного фінансування.

Нагадаємо, 14 грудня Україна отримала третій транш фінансування на суму близько 900 млн доларів від Міжнародного валютного фонду (МВФ) в рамках програми Механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility – EFF).

Раніше ми писали, що місія МВФ починає обговорення заходів з представниками української влади щодо другого перегляду програми розширеного фінансування (EFF). Серед іншого мав обговорюватися стан виконання Україною взятих на себе зобов’язань.

А на початку листопада Україна та Міжнародний валютний фонд досягли угоди на рівні персоналу щодо другого перегляду механізму розширеного фінансування. Це відкриває шлях до отримання Україною траншу на суму близько 900 мільйонів доларів.

Потреби України у фінансуванні дефіциту державного бюджету залишаться суттєвими у 2024 році. І цьогоріч складають 32 млрд доларів донорської підтримки, сказала на брифінгу у Вашингтоні директорка Міжнародного валютного фонду з комунікацій Джулі Козак.

Читайте також:
Уряд має забезпечити ринок збуту українського вугілля, інакше можуть зникнути цілі міста, – експерт Уряд має забезпечити ринок збуту українського вугілля, інакше можуть зникнути цілі міста, – експерт
Ситуація на державних шахтах викликає дуже багато питань, – експерт Ситуація на державних шахтах викликає дуже багато питань, – експерт
Україна вийшла на довоєнний рівень експорту, побивши рекорд у квітні Україна вийшла на довоєнний рівень експорту, побивши рекорд у квітні
Рекордні понад 74 тисячі ФОПів відкрили в Україні від початку року Рекордні понад 74 тисячі ФОПів відкрили в Україні від початку року