USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Цьогоріч Державна податкова перевірить 42 нові компанії, серед яких є "Сенс Банк"

Найбільше перевірок проведуть у Києві, а найменше - на Херсонщині
Сенс банк

"Сенс Банк". Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

42 нові перевірки компаній має здійснити Державна податкова служба у 2024 році із понад 3,3 тис. запланованих раніше перевірок компаній та ФОПів на цей рік. Експерти Опендатабот зазначають, що з них майже 73% припаде на компанії, а решта - на приватних підприємців. 

Найбільше перевірок проведуть у Києві - 26%. Дніпропетровській та Львівській областям дісталося 8,1% та 6,9% відповідно. А ось найменш податківців цікавить Херсонщина - там обіцяють проконтролювати тільки дві компанії.

"Тож на перевірки протягом цього року варто чекати 2 тис. 450 компаніям та 915 ФОПам. У червні до списку додалося ще 42 бізнеси, які перевірять уже в другому півріччі", - повідомляють аналітики.

Інфографіка
Джерело: Опендатабот

Хто потрапив до нового списку?

У перелік нових компаній потрапив "Сенс Банк" з виторгом 12,9 млрд грн. Він має сьому позицію за Індексом Опендатабота серед банківських видів діяльності.

Крім того, у списку є ТОВ "Агропроінвест 08" з майже двома мільярдами гривень та ТОВ "АЛМА ВІН" з 1,6 млрд грн. 

А закриває топ-десятку ТОВ "Трейдінг Продакт Компані" з доходом у понад 326 млн грн.

Інфографіка
Джерело: Опендатабот

Нині податок на доходи фізичних осіб в Україні становить 18% і не залежить від суми доходів. А прогресивна шкала передбачає вищі ставки для більших доходів.

Зауважимо, Кабінет міністрів України 27 грудня 2023 року затвердив Національну стратегію доходів на 2024–2030 роки. Оскільки це було одним із зобов'язань української влади перед Міжнародним валютним фондом.

А в березні цього року у Верховній Раді зареєстрували проєкт змін до Податкового кодексу України щодо особливостей адміністрування для платників податків з високим рівнем добровільного дотримання податкового законодавства. Документом пропонує запровадити перелік платників податків із високим рівнем добровільного дотримання податкового законодавства, які користуватимуться низкою переваг у податковому адмініструванні під час воєнного стану.

Щоквартально до переліку мають вносити юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, які відповідатимуть низці вимог і критеріїв з урахуванням системи оподаткування. Це стосується вимог до рівня сплати податків чи до рівня нарахування заробітної плати.

Читайте також:
Потреби України в зовнішньому фінансуванні на цей рік сягають загалом близько 38 млрд доларів, – Шмигаль Потреби України в зовнішньому фінансуванні на цей рік сягають загалом близько 38 млрд доларів, – Шмигаль
Про податки, корупцію, гральний бізнес та боротьбу з тіньовою економікою. Розмова з нардепкою від Про податки, корупцію, гральний бізнес та боротьбу з тіньовою економікою. Розмова з нардепкою від "ЄС" Ніною Южаніною
Гетманцев вважає, що економічне бронювання від мобілізації може запрацювати вже цього року Гетманцев вважає, що економічне бронювання від мобілізації може запрацювати вже цього року
Нацбанк збирається змінити назву української монети з Нацбанк збирається змінити назву української монети з "копійка" на "шаг", щоб відновити історичну справедливість