USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.05
Готівка
45.60
Втрати росіян: 6 6 7 6 3 0 (+1290)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.05
Готівка
45.60

До кінця року Україна реалізує програму розбудови 1 ГВт розподіленої генерації

До розвитку розподіленої генерації залучені як приватні компанії, так і державні підприємства
світло енергетики
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

До кінця року Україна отримає енергетичне обладнання і планує під'єднати 1 ГВт розподіленої електроенергії. Це забезпечить додаткові потужності, повідомляє Міненерго.

"Енергетики роблять усе можливе, щоб у максимально стислі терміни змонтувати і підключити обладнання до мережі", – інформує відомство.

Зазначається, не все обладнання, що надійде до країни, енергетики технічно встигнуть під'єднати до мереж, однак у планах до кінця року встановити не менше ніж 1 ГВт. До розвитку розподіленої генерації залучені як приватні компанії, так і підприємства державної форми власності.

У Міністерстві енергетики запевняють, уряд створив усі інвестиційні умови і максимально спростив дозвільні процедури для прискореної розбудови розподіленої генерації.

Нещодавно глава відомства Герман Галущенко говорив, в Україну до кінця 2024 року повинні завезти обладнання на понад 1 ГВт для розподіленої генерації електроенергії. Але запустити одразу все з "гігавата Зеленського" не вдасться.

А раніше директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко заявив, Україні загрожує блекаут на три-п'ять днів у разі відключення бодай однієї АЕС внаслідок ударів РФ. Цьогоріч українська енергетика постраждала більше, ніж в перший рік війни.

Читайте також:
В Україні оголосили перший аукціон для відновлюваної енергетики В Україні оголосили перший аукціон для відновлюваної енергетики
Україна закликає Бразилію не допустити ударів Росії по вітчизняних АЕС Україна закликає Бразилію не допустити ударів Росії по вітчизняних АЕС
Кремль готує удари по критичних обʼєктах ядерної енергетики України напередодні зими Кремль готує удари по критичних обʼєктах ядерної енергетики України напередодні зими
ВАКС залишив під вартою звільненого заступника міністра енергетики Хейла ВАКС залишив під вартою звільненого заступника міністра енергетики Хейла