USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.05
Готівка
45.60
Втрати росіян: 6 6 7 6 3 0 (+1290)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.05
Готівка
45.60

Міністр оборони України отримав двох нових заступників

Наприклад, Сергій Мельник з початку повномасштабного вторгнення керував обороною Харкова
Міноборони
Міністерство оборони України
Джерело: відкриті джерела

Міністр оборони України Рустем Умєров отримав двох нових заступників: заступником міністра з питань європейської інтеграції призначили Сергія Боєва, а заступником міністра - бригадного генерала Сергія Мельника. Про це повідомляє пресслужба відомства.

"Призначення Кабінету міністрів України відбулося за поданням міністра оборони Рустема Умєрова", - уточнили в міністерстві.

Що відомо про Боєва?

41-річний Сергій Боєв до призначення працював заступником міністра з питань стратегічних галузей промисловості України. З 2016 по 2022 роки був на керівних посадах у державних компаніях НАК "Нафтогаз України" та АТ "Укргазвидобування".

Раніше Боєв працював у провідних міжнародних банківських установах, а також в консалтинговій компанії Boston Consulting Group.

Має ступінь бакалавра міжнародної економіки, який здобув у Київському національному економічному університеті імені Вадима Гетьмана. А ще - ступінь магістра з ділового адміністрування, який отримав у Вортонській бізнес-школі Університету Пенсильванії (США).

Сергій Боєв
Джерело: Міністерство оборони України

Що відомо про Мельника?

47-річний Сергій Мельник у 1999 році закінчив Харківський військовий університет, а в 2009 здобув другу вищу освіту.

З 1999 року проходив службу на різних посадах в бойових бригадах Протиповітряної оборони.

З листопада 2019 року обіймав посаду начальника Військово-юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

У 2022 році успішно закінчив курси вищого керівного складу стратегічного рівня (L-4) Національного університету оборони України.

Є доктором юридичних наук, професором військового права, заслуженим працівником освіти України та лауреатом Державної премії України в галузі освіти.

А з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Мельник керував обороною Харкова.

Сергій Мельник
Джерело: Міністерство оборони України

5 липня Кабінет міністрів України також призначив двох нових заступників міністра оборони Рустема Умєрова. Посаду очолюють Анатолій Клочко та Олександр Сергій.

Читайте також:
Вперше в історії викривач корупції отримав винагороду Вперше в історії викривач корупції отримав винагороду
Застосунок Застосунок "Армія+" незабаром оновлять. Які функції додадуть?
Саме українські боєприпаси тримали фронт, поки не було достатньої допомоги від США, – Умєров Саме українські боєприпаси тримали фронт, поки не було достатньої допомоги від США, – Умєров
Україна може виробляти більш ніж кілька мільйонів дронів на рік, – Умєров Україна може виробляти більш ніж кілька мільйонів дронів на рік, – Умєров