USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.05
Готівка
45.60
Втрати росіян: 6 6 7 6 3 0 (+1290)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.05
Готівка
45.60

"Рамштайн" відбудеться, але побачимо трохи інший формат, - Подоляк

Радник керівника ОП наголосив, що варто ухвалити ключові рішення й абсолютно точно зафіксувати, чи готовий Захід дотиснути РФ
Рамштайн
Міністр оборони США Ллойд Остін та очільник Міноборони України Рустем Умєров
Джерело: відкриті джерела

Засідання Контактної групи з оборони України (формат "Рамштайн") не скасовано й обов'язково відбудеться. Однак буде дещо інший формат, сказав в ефірі телемарафону радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

Радник зазначив, що засідання не відклали.

"Безумовно, майданчик під назвою "Рамштайн" працюватиме. Побачимо там трохи інший формат - не міністри оборони, а глави держав. Тому що потрібно консолідовано ухвалити ключові рішення й абсолютно точно зафіксувати, чи готовий Захід програти, чи готовий усе-таки дотиснути РФ, і не тільки Росію, а й інших потенційних агресорів", - зауважив Подоляк.

Посадовець додав, що президент України Володимир Зеленський ухвалив рішення відвідати окремо країни, лідери яких мають зібратися в "Рамштайні". Адже поставив собі за мету пояснити суть пропозиції під назвою План перемоги".

Варто зауважити, засідання Контактної групи з питань оборони України в форматі, що мало відбутися 12 жовтня на німецькій авіабазі "Рамштайн", відтермінували через ураган "Мілтон". Президент США Джо Байден навіть відклав поїздку через це.

Речниця Міноборони Сполучених Штатів Америки Сабріна Сінгх говорила, що засідання перенесуть на 17–18 жовтня. Проте остаточного рішення наразі немає.

Як відомо, зустрічі у форматі "Рамштайн" – це серія дипломатичних зустрічей міністрів оборони кількох десятків країн світу.

Основна мета "Рамштайну" – обговорення, синхронізація і прискорення надання військової допомоги, зброї та спорядження Україні. Тобто міністри оборони різних країн світу обговорюють, яку зброю надаватимуть Україні для прискорення закінчення війни.

Читайте також:
Засідання Засідання "Рамштайн" можуть перенести через потужний ураган "Мілтон": Заява США
Байден не поїде до Німеччини через ураган: Байден не поїде до Німеччини через ураган: "Рамштайн" можуть провести без президента США
Байден очолить засідання Байден очолить засідання "Рамштайну" на рівні лідерів держав
Іспанія відправить в Україну повну батарею ЗРК Hawk Іспанія відправить в Україну повну батарею ЗРК Hawk