USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.05
Готівка
45.60
Втрати росіян: 6 6 7 6 3 0 (+1290)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.05
Готівка
45.60

В російському полоні загинула українська журналістка Вікторія Рощина

Наразі обставини смерті Рощиної встановлюють
Рощина
Вікторія Рощина
Джерело: відкриті джерела

Україна підтвердила загибель журналістки Вікторії Рощиної. Про це розповів представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Петро Яценко в ефірі телемарафону.

"Справді, ми провели внутрішнє розслідування. На жаль, інформація про смерть Вікторії підтверджена", – сказав Яценко.

Наразі обставини смерті Рощиної встановлюють.

Також стало відомо, що журналістка мала бути включена до одного з найближчих обмінів полоненими. Речник ГУР Андрій Юсов в коментарі "Суспільному" повідомив, що її мали етапувати до "Лефортово", аби підготувати повернення в Україну.

Що передувало?

До цього росіяни заявили про смерть української журналістки Вікторії Рощиної. Hromadske, де Рощина працювала раніше журналісткою, повідомляло, що звістку про смерть отримав її батько. Зазначалося, нібито його дочка померла під час етапування з Таганрогу до Москви.

Нагадаємо, українська журналістка-фрілансерка, лауреатка премії "Мужність у журналістиці" 2022 року Вікторія Рощина зникла безвісти 3 серпня 2023 року з окупованої Росією території, звідки вела репортаж. Відтоді про неї нічого не було чути. 

Що відомо про Рощину?

Журналістка була на передовій з початку війни в лютому 2022 року, публікуючи роботу в незалежних ЗМІ, зокрема в "Українській правді", "Громадському" та "Радіо Вільна Європа".

Упродовж своєї майже десятирічної журналістської кар’єри висвітлювала складні – і часто небезпечні – теми, зокрема злочинність, суди та права людини. Рощину захопили російські війська в березні 2022 року і тримали 10 днів у тимчасово окупованому Бердянську.

Медійниця спеціально поїхала до окупованого Енергодара, щоб розповісти про ситуацію у місті після захоплення окупантами ЗАЕС.

12 березня редакція Hromadske не змогла вийти з Рощиною на зв'язок. За даними редакції, на той момент журналістка перебувала в тимчасово окупованому Бердянську. Ймовірно, 15 березня журналістку затримала ФСБ Росії.

Читайте також:
Литва передасть Україні п'ять тисяч FPV-дронів власного виробництва Литва передасть Україні п'ять тисяч FPV-дронів власного виробництва
Смертельна ДТП на Львівщині: Попередньо, водій вантажівки виїхав на зустрічну Смертельна ДТП на Львівщині: Попередньо, водій вантажівки виїхав на зустрічну
Мобілізація та демобілізація: Чи можна вирішити проблему, пояснює експерт Мобілізація та демобілізація: Чи можна вирішити проблему, пояснює експерт
На зустрічі з Зеленським Шольц анонсував новий пакет військової допомоги для України На зустрічі з Зеленським Шольц анонсував новий пакет військової допомоги для України