USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.05
Готівка
45.60
Втрати росіян: 6 6 7 6 3 0 (+1290)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.05
Готівка
45.60

Литва передасть Україні п'ять тисяч FPV-дронів власного виробництва

Орієнтовна вартість дронів, які отримає Україна, становить п'ять мільйонів доларів
литовські дрони_2
Литовські дрони
Джерело: скріншот

Україна отримає більшу частину з першої партії FPV-дронів власного виробництва Литви. Йдеться наразі про п'ять тисяч таких БпЛА, повідомляють у Міністерстві оборони Литви.

У відомстві зазначили, що безпілотники вже надійшли на склади Сухопутних військ Литви.

Ці БпЛА закупили в п'яти литовських виробників бойових дронів. "Пташки" обладнані всім необхідним для захисту, запуску та навчання.

"Купуємо понад 2300 литовських дронів для наших власних Збройних сил, а також поставимо близько 5000 таких безпілотників Україні, що посилить і нашу, й українську оборону", - наголосили в литовському оборонному відомстві.

Орієнтовна вартість дронів, які отримає Україна, становить п'ять мільйонів доларів.

Новини за темою: В Україні до кінця року виготовлять 1,5 мільйона дронів

Додамо, що також Литва надасть Україні 10 млн євро на закупівлю українських ракет-дронів під назвою "Паляниця". Зокрема, під час вересневого засідання Контактної групи Україна презентувала свої виробничі оборонні спроможності. А також попросила в союзників купувати більше озброєння українського виробництва.

Читайте також:
Мобілізація та демобілізація: Чи можна вирішити проблему, пояснює експерт Мобілізація та демобілізація: Чи можна вирішити проблему, пояснює експерт
На зустрічі з Зеленським Шольц анонсував новий пакет військової допомоги для України На зустрічі з Зеленським Шольц анонсував новий пакет військової допомоги для України
Залежить від непрофесійності окремих людей: Чи справді в українське військо постачають неякісні продукти? Залежить від непрофесійності окремих людей: Чи справді в українське військо постачають неякісні продукти?
Російські війська захопили три населені пункти біля Мирнограда Донецької області Російські війська захопили три населені пункти біля Мирнограда Донецької області