USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

Через нічні обстріли в шести областях України є проблеми зі світлом, а в Києві аварійні відключення, – Міненерго

Значних пошкоджень енергетичної інфраструктури не зафіксували, проте триває терор прифронтових та прикордонних з Росією територій
енергосистема

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Через нічний масований удар дронами по північних областях України в шести – проблеми зі світлом, а в Києві аварійні відключення. Про це поінформували в пресслужбі Міністерства енергетики України.

Так, станом на 20 травня значних пошкоджень енергетичної інфраструктури не зафіксували, проте триває терор прифронтових та прикордонних з Росією територій.

"У Донецькій області через обстріл знеструмлено п'ять населених пунктів, без світла перебувають понад 5 тис. споживачів. Внаслідок попередніх обстрілів без світла також залишається частина споживачів у Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях", – йдеться у повідомленні.

Крім того, через технологічні порушення зафіксовані відключення п'ять тисяч споживачів у Києві та на Київщині. Наразі переважну більшість з них заживили. Тривають ремонтні роботи.

Загалом за добу енергетикам вдалося повернути світло для 10,6 тисячі споживачів, зокрема й у прифронтових областях.

Новини за темою: Україна і Польща з'єднали енергосистеми додатковою лінією електропередачі

У відомстві додали, що триває ремонтна кампанія об’єктів генерації та мережевої інфраструктури у межах підготовки до нового опалювального сезону. Водночас обмеження для побутових споживачів не застосовують. Енергетична система працює стабільно.

Відзначимо, влітку в Україні в разі дефіциту в енергосистемі відключення споживачів застосовуватимуться в останню чергу. Про це заявив голова НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону.

Раніше

Внаслідок масованого обстрілу України 18 травня були влучання в об’єкти енергетичної інфраструктури, без світла залишалися понад 20 населених пунктів.

Зокрема, через обстріл відключилися повітряні лінії електропередачі на Хмельниччині. В області знеструмило три населених пункти, без світла залишалися 1,7 тис. споживачів.

Читайте також:
Ізраїль у рамках відповіді на атаку 14 квітня завдав ударів по Ірану Ізраїль у рамках відповіді на атаку 14 квітня завдав ударів по Ірану
Через обстріли енергооб'єктів в Одесі в атмосферу потрапило 549 тонн СО2: Чим він небезпечний? Через обстріли енергооб'єктів в Одесі в атмосферу потрапило 549 тонн СО2: Чим він небезпечний?
З З "креативною" посадою і зарплатнею в понад 700 тис. гривень в місяць: Як оцінюють роботу працівників в "Енергоатомі"?
Росіяни знищили всю критичну енергоінфраструктуру Харкова та обстрілюють місто новою зброєю, – Терехов Росіяни знищили всю критичну енергоінфраструктуру Харкова та обстрілюють місто новою зброєю, – Терехов