USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 4 0 7 9 0 (+820)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

Україна і Польща з'єднали енергосистеми додатковою лінією електропередачі

Українці будуть зі світлом, попри ворожі ракетні та дронові атаки
електрика
Джерело: відкриті джерела

Україна модернізувала та запустила міждержавну лінію електропередачі з Польщею. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Рух України до Євросоюзу – це не лише амбіції, але й конкретні результати. Ми продовжуємо успішну секторальну інтеграцію в ЄС. Прямо зараз робимо важливий крок до об’єднання наших енергосистем. Після модернізації запущена в роботу міждержавна лінія електропередачі між Україною та Польщею", – сказав він.

Зазначається, що фахівцям "Укренерго" разом з польськими колегами з компанії PSE вдалось швидко провести всі необхідні роботи.

"Європейські партнери надали близько 1000 обладнання. Лінія працює вже з 27 квітня. Вона успішно пройшла триденний тестовий період. Додатковий потужний інтерконектор збільшує наші експортно-імпортні можливості", – уточнив Шмигаль.

При цьому додав, що коштом продажу електроенергії Україна накопичить ресурси на відновлення енергетики до нового опалювального сезону.

За потреби Україна може активізувати імпорт та отримає аварійну допомогу від сусідів – українці будуть зі світлом, попри ворожі ракетні та дронові атаки.

Читайте також:
З жовтня минулого року Росія захопила 505 квадратних кілометрів території України, – ISW З жовтня минулого року Росія захопила 505 квадратних кілометрів території України, – ISW
Ситуація на кордоні й торгівля в агросекторі. Україна і Польща підписали спільну заяву Ситуація на кордоні й торгівля в агросекторі. Україна і Польща підписали спільну заяву
З липня цього року Польща скасовує виплати за розміщення українців З липня цього року Польща скасовує виплати за розміщення українців
В Міненерго не розглядають питання щодо підвищення тарифів на електрику, – Галущенко В Міненерго не розглядають питання щодо підвищення тарифів на електрику, – Галущенко