USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 6 1 9 4 0 (+880)
USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90

Чи будуть влітку відключати світло при дефіциті електроенергії: Відповідь "Укренерго"

Дефіцит в енергосистемі фахівці планують регулювати кількома способами
електрика
Джерело: відкриті джерела

Влітку в Україні в разі дефіциту в енергосистемі відключення споживачів застосовуватимуться в останню чергу. Про це заявив голова НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону.

"Дефіцит, який може бути протягом літа, не означає відключення споживачів. Його можна врегулювати кількома способами, і вимкнення споживачів – останнє в переліку за пріоритетністю", – розповів голова компанії.

Він зазначив, що найбільш очевидним способом збалансувати енергосистему є імпорт електроенергії з країн ЄС.

За його словами, другий спосіб полягає в тому, щоб максимізувати використання нашої теплової та гідрогенерації: тих енергоблоків, які не перебуватимуть у планових ремонтах або не будуть пошкоджені російськими ракетними обстрілами.

"Ми також закликаємо українських споживачів ощадливо споживати енергоресурси, особливо у вечірні години – з 7-ї до 10-ї вечора. Намагатися переносити споживання з цих годин або на ніч, або на денні години", – нагадав голова "Укренерго".

Раніше

Внаслідок масованого обстрілу України 18 травня є влучання в об’єкти енергетичної інфраструктури, без світла залишилися понад 20 населених пунктів.

Зокрема, через обстріл відключилися повітряні лінії електропередачі на Хмельниччині. В області знеструмлено три населених пункти, без світла залишилися 1,7 тис. споживачів.

Читайте також:
До зими Україна зможе відновити лише 30–40% пошкодженої енергетичної інфраструктури, – Оржель До зими Україна зможе відновити лише 30–40% пошкодженої енергетичної інфраструктури, – Оржель
"Укренерго" анонсувало відключення світла для промислових споживачів
Україна внаслідок обстрілів РФ за місяць втратила 7 ГВт енергогенерації – це гігантський обсяг, – Галущенко Україна внаслідок обстрілів РФ за місяць втратила 7 ГВт енергогенерації – це гігантський обсяг, – Галущенко
Паперові рахунки за світло зберігати не треба: В YASNO розвіяли міф Паперові рахунки за світло зберігати не треба: В YASNO розвіяли міф