USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 3 9 9 7 0 (+780)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

Нічний обстріл України: Ворог завдав удару по об'єкту енергетичної інфраструктури

Наразі без світла залишилися понад 20 населених пунктів
ракета
Ракетна атака
Джерело: відкриті джерела

Внаслідок масованого обстрілу України 18 травня є влучання в об’єкти енергетичної інфраструктури, без світла залишилися понад 20 населених пунктів. Про це повідомляє пресслужба Міненерго.

Зокрема, через обстріл відключилися повітряні лінії електропередачі на Хмельниччині. В області знеструмлено три населених пункти, без світла залишилися 1,7 тис. споживачів.

Також внаслідок останнього масованого обстрілу знеструмлено два населених пункти в Запорізькій області, три населених пункти – в Миколаївській області.

Тим часом у Херсонській області знеструмлено 15 населених пунктів, залишилися без світла майже 12 тисяч споживачів. Але фахівці вже вирішили проблему.

Крім цього, на Донеччині також відключилися кілька повітряних ліній. Без світла залишилися п'ять населених пунктів, понад 20 тисяч абонентів. Знеструмлено шахту, де у цей час перебували кілька осіб.

Ракетний обстріл

Як відомо, російська армія в ніч на 18 травня зробила чергову спробу масованого обстрілу українських міст. Під ударом були кілька регіонів, включно з Одещиною та Київщиною. 

Одеська область

За інформацією Оперативного командування "Південь", військові РФ атакували вночі Одесу з різних напрямків із використанням кількох видів ракет.

Більшість із них знищено протиповітряною обороною, але, на жаль, є влучання в промислову інфраструктуру.

Унаслідок атаки загинула одна людина, ще двоє – дістали поранення.

Київська область і Київ

За даними Київської міської військової адміністрації, ракетна атака по столиці була здійснена із застосуванням стратегічних бомбардувальників Ту-95МС, Ту-160 з району Каспію, ймовірно – крилатими ракетами типу Х-101/555.

Після запуску ракет ворог задіяв над столицею свої розвідувальні БПЛА. За попередньою інформацією, усі ворожі цілі в повітряному просторі Києва були знищені.

Водночас мер Віталій Кличко повідомив, що в столиці зафіксовано падіння уламків ракет, через що сталося загоряння нежитлової будівлі в Деснянському районі. Також зафіксовано загоряння в гаражному кооперативі в Дарницькому районі.

За попередніми даними, постраждалих немає.

Хмельницька область

Вранці під час повітряної тривоги ворог завдав удару по Хмельницькій області.

Пролунала серія вибухів. Працювали сили ППО. Крім того, є влучання в об'єкт інфраструктури Хмельницького району, повідомляють в ОВА.


Постраждалих немає. Інформація про руйнування уточнюється.

Харківська область

Минулої ночі ворог завдав ракетного удару, попередньо, із ЗРК С-300 по с. Циркуни Харківського району. Ракета влучила в землю. Пошкоджено приватний автомобіль, поінформував начальник місцевої ОВА Олег Синєгубов.

Також він зазначив, що внаслідок двох обстрілів с. Новоосинове Куп'янського району сталися лісові пожежі.

На щастя, за добу обійшлося без постраждалих.

Вінницька область

Очільник Вінницької ОВА Сергій Борзов повідомив, що знову війська РФ атакують регіон крилатими ракетами.

"Сили оборони в області відпрацьовують повітряні цілі. Залишайтеся в укритті до кінця повітряної тривоги. Усі служби працюють", – додав він.

Детальнішої інформації про можливі пошкодження в регіоні поки що немає.

Полтавська область

За словами голови Полтавської ОВА Дмитра Луніна, від початку доби на Полтавщині лунала повітряна тривога понад чотири години.

Вночі в області працювала ППО. Ворожих влучань на території Полтавщини не зафіксовано.

Загалом силам ППО за ніч вдалося збити 29 із 30 ракет, випущених по Україні.

"З літаків стратегічної авіації: двох Ту-160 та восьми Ту-95 випущено 22 крилаті ракети Х-101/Х-555. З кораблів у Чорному морі – шість крилатих ракет "Калібр". А також дві крилаті ракети "Іскандер-К" із наземних оперативно-тактичних ракетних комплексів", – уточнив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Також, за його словами, збито два ударних Shahed-136/131 та два розвідувальних БПЛА.

Читайте також:
РПЦ закликала до РПЦ закликала до "священної війни" в Україні: Як реагує УПЦ
Знущалися через сексуальну орієнтацію: Активісти розповіли, як росіяни катували представників ЛГБТК у Херсонській області Знущалися через сексуальну орієнтацію: Активісти розповіли, як росіяни катували представників ЛГБТК у Херсонській області
97% своїх повітряних атак цьогоріч Росія спрямувала на цивільні об'єкти, - Умєров 97% своїх повітряних атак цьогоріч Росія спрямувала на цивільні об'єкти, - Умєров
Понад 50 тисяч осіб в Україні вважаються зниклими безвісти Понад 50 тисяч осіб в Україні вважаються зниклими безвісти