USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Буданов вважає Telegram загрозою національній безпеці України

Разом з тим глава української розвідки не пропонує заборонити месенджер
Telegram
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов назвав месенджер Telegram загрозою національній безпеці України. Про це очільник ГУР сказав в інтервʼю "Радіо Хартія".

"Telegram – це шкідливо. Ніколи не боявся цього казати. Це загроза нашій національній безпеці", – наголосив Буданов.

Разом з тим глава української розвідки не пропонує заборонити месенджер. Втім, вважає, що Telegram-канали не мають бути анонімними.

"Виступаю за те, щоб "офізичити" всі Telegram-канали. Якщо хочеш публікувати якісь новини – будь ласка, зареєструйся. І тоді в людини є особиста відповідальність за те, що вона там розміщає", – зауважив керівник ГУР.

Водночас Буданов заявляє, що заблокувати Telegram технічно важче, ніж інші російські соцмережі, як, приміром, "Однокласники" чи "ВКонтакті", але цілком можливо.

Новини за темою: 43% опитаних українців вважають, що держава має активніше контролювати інформацію в інтернет-джерелах, зокрема, й в Telegram

Перипетії із забороною месенджера в Україні

До речі, в країні неодноразово виникали колізії навколо заборони Telegram. Наприкінці квітня голова Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Ольга Герасим'юк повідомляла, що Україна працює з європейськими партнерами над внесенням месенджера Telegram у перелік цифрових платформ, які підлягають регуляції. 

Посадовиця повторила свою позицію щодо необхідності регулювання роботи Telegram. Водночас голова Нацради сказала, що Telegram є дуже зручною формою комунікації, проте офіційні особи й державні організації не повинні бути в ньому.

А вже в травні українські розробники застосунку для перевірки приватності в месенджері Telegram запропонували розробити захищений сервіс комунікацій у "Дії".

Читайте також:
Як українці поставляться до заборони Telegram, – опитування Як українці поставляться до заборони Telegram, – опитування
Українські безпілотники б'ють на відстань 1800 км по території РФ, - Буданов Українські безпілотники б'ють на відстань 1800 км по території РФ, - Буданов
У Франції затримали засновника Telegram Павла Дурова, йому загрожує до 20 років тюрми У Франції затримали засновника Telegram Павла Дурова, йому загрожує до 20 років тюрми
В Україні пропонують заборонити сайти і програми, розробники яких перебувають під санкціями В Україні пропонують заборонити сайти і програми, розробники яких перебувають під санкціями