USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Україна працює над внесенням Telegram у перелік цифрових платформ, що підлягають регуляції, – Герасим'юк

Голова Нацради також вважає, що держорганам краще перейти до інших месенджерів
Telegram
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Україна працює з європейськими партнерами над внесенням месенджера Telegram у перелік цифрових платформ, які підлягають регуляції. Про це в ефірі телемарафону заявила голова Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Ольга Герасим'юк.

Посадовиця повторила свою позицію щодо необхідності регулювання роботи Telegram.

"У таких випадках блокування чи у разі порушень законодавства компанії можуть бути оштрафовані. Як це відбувається з іншими компаніями, які в цьому переліку", – зауважила Герасим'юк.

Водночас голова Нацради сказала, що Telegram є дуже зручною формою комунікації, проте офіційні особи й державні організації не повинні бути в ньому.

"Треба цю заборону негайно запроваджувати, на мій погляд. Думаю, поступово, і все ж таки переводити офіційну комунікацію до інших месенджерів", – додала Герасим'юк.

Разом з тим не заперечує роботу українських розвідувальних органів в Telegram. Герасим'юк вважає, що це лише їхня справа.

Новини за темою: Telegram вживатиме заходів щодо "проблемних каналів", на які вказала українська влада

Нацрада вирішила навести лад у Telegram

Історія питання регулювання Telegram не нова. Ще у вересні минулого року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення разом із профільними відомствами вирішила активно опрацювати це питання.

Ольга Герасим'юк стверджувала, що росіяни активно використовують цю соціальну мережу для поширення своїх наративів. Крім окупантів, за словами очільниці Нацради, Telegram активно використовують і нині заборонені в Україні медіа.

"Telegram – це справді дуже непроста тема, над якою ми у Національній раді щодня працюємо. Зараз настільки поширилося це явище, чим далі, тим важче буде із ним працювати", – коментувала посадовиця.

Згодом у березні цього року стало відомо, що народні депутати готують законопроєкт про регулювання Telegram та подібних до нього платформ поширення ЗМІ в Україні. Однак тексту проєкту закону у Верховній Раді ще немає.

Нардеп від "Європейської солідарності" Микола Княжицький пояснював, що йдеться не про блокування Telegram. А про те, щоб запровадити для сервісів, через які поширюється масова інформація (Telegram лише один з них) приблизно таке саме регулювання, яке встановлено законодавством для платформ типу YouTube.

Також глава Мінцифри Михайло Федоров заявляв, що в Україні спостерігається зростання популярності анонімних Telegram-каналів, що є значною загрозою, оскільки Росія активно використовує їх для поширення фейків та дезінформації. Чиновник вважає, що Україні потрібно більше уваги приділяти медіаграмотності.

Теги: Telegram
Читайте також:
Альтернатива Telegram: В Україні пропонують запустити сервіс Альтернатива Telegram: В Україні пропонують запустити сервіс "Дія. Канали"
Telegram може заблокувати в Україні доступ до деяких каналів Telegram може заблокувати в Україні доступ до деяких каналів
В Telegram з’явився редактор для створення стікерів В Telegram з’явився редактор для створення стікерів
Чим небезпечний Telegram? Роз’яснення Центру стратегічних комунікацій Чим небезпечний Telegram? Роз’яснення Центру стратегічних комунікацій